Punts dels programes electorals de Donald Trump i Hillary Clinton
Punts dels programes electorals de Donald Trump i Hillary Clinton
Eleccions Estats Units 2016

Qüestions clau dels programes electorals de Clinton i Trump

RedaccióActualitzat

Els programes electorals de Hillary Clinton i Donald Trump pràcticament no coincideixen en res, excepte en el fet de donar suport incondicional a Israel i criticar els tractats de lliure comerç.

En economia, la candidata demòcrata vol apujar els impostos al 4% més ric i, amb el que en tregui, pagar programes socials. El seu rival promet abaixar impostos a tothom i reduir a la meitat l'impost de societats. Pel que fa als tractats de lliure comerç, Trump, contra la tradició del seu partit, els vol gairebé eliminar, mentre que Clinton mantindria els existents i no es mulla amb els que s'estan negociant. 

Pel que fa a l'estat del benestar, la demòcrata manté la reforma sanitària, vol fer més assequible l'accés a la universitat i pagar tant les baixes maternals com les paternals. Trump, només les maternals, i pensa erradicar l'"Obamacare".

La immigració també els separa. Clinton vol continuar el pla per regularitzar la majoria dels onze milions d'indocumentats que hi ha al país, mentre que el magnat vol construir el famós mur a la frontera amb Mèxic i accelerar la deportació d'il·legals.

En política exterior, tots dos serien més intervencionistes que Obama, per bé que Clinton té clar que ha de mantenir i cuidar els aliats. Trump, en canvi, busca que es defensin més sols, vol replegar forces de l'exterior, augmentar el pressupost de defensa, promet -sense explicar com- destruir Estat Islàmic, i també es vol desvincular dels acords pel canvi climàtic.

I, finalment, sobre les armes, Clinton vol regularitzar-ne l'accés mentre Trump reivindica el dret de portar-ne.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut