L'increment per als treballadors públics es cobrarà al novembre (Europa Press)

Pujada de sou del 0,5% a funcionaris i treballadors públics des de l'1 de gener del 2023

Els treballadors de la Generalitat rebran la pujada en la nòmina del novembre amb caràcter retroactiu

RedaccióActualitzat

La pujada de l'IPC del setembre, que segons dades avançades s'ha enfilat fins al 3,5%, ha activat una de les clàusules de revisió del sou dels funcionaris que van pactar ara fa un any el govern espanyol i els sindicats

A la nòmina del novembre, els funcionaris i els treballadors públics de la Generalitat cobraran un 0,5 % més amb efectes retroactius des del gener per compensar la pujada de preus.

Aquest augment, que els treballadors públics de l'Estat el cobraran a l'octubre, s'afegeix a l'alça del 2,5 % que s'aplica aquest any, i encara quedaria pendent mig punt més en funció del creixement de l'economia. En concret, s'activarà si el PIB creix per sobre del 2,1%.

L'increment serà efectiu un cop l'INE confirmi la dada del setembre --a mitjans d'octubre--. El govern espanyol també ha de donar llum verda i publicar-ho al BOE.
 

Fins a un 9,5% més en tres anys

L'acord tancat l'any passat preveu un increment salarial per als funcionaris d'un 9,5% en tres anys, distribuït així: un 3,5% el 2022; un 2,5% el 2023 --amb dues variables de mig punt, una de les quals és la que ara s'ha activat--, i, per al 2024, una revisió del 2%, amb la possibilitat d'afegir-hi mig punt més si finalment l'IPC d'aquests tres anys supera el 8%.

El que ha passat exactament perquè s'hagi activat la primera variable d'enguany és que la suma de l'IPC harmonitzat --el que s'utilitza a la UE per comparar l'IPC dels estats membres-- del 2022 i el dels nou primers mesos del 2023 ha superat el 6%.

Anar al contingut