La policia s'emporta el detingut, emmanillat, després d'escorcollar el seu pis
La policia s'emporta el detingut, emmanillat, després d'escorcollar el seu pis
Girona

Presó per a un presumpte jihadista detingut a Girona en una operació amb l'FBI

La policia descriu el detingut com a "molt violent i agressiu" i diu que estava en "avançat procés de radicalització"

Ingressa a presó comunicada i sense fiança un home detingut aquesta setmana a Girona acusat de tenir relació amb el terrorisme jihadista.

La detenció la van fer dimecres al barri de Santa Eugènia efectius de la lluita antiterrorista de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, en col·laboració amb l'FBI. A casa del detingut es va intervenir diversa documentació, un ordinador i un portàtil.

Segons els investigadors, l'home es trobava en un avançat procés de radicalització jihadista i tenia un perfil molt violent, inestable i agressiu en diverses xarxes socials, des d'on difonia missatges de suport al Daesh.

També accedia a la web fosca per obtenir manuals sobre l'ús d'armes i explosius i visionava l'execució d'atemptats jihadistes a Europa. El mateix dia de la seva detenció va fer cerques de com fer apunyalaments i atemptats amb armes blanques.

Segons la policia, la detenció s'ha precipitat davant la seva determinació i la possibilitat que actués de forma immediata.

El fiscal li atribueix un delicte per activitats relacionades amb la captació i l'adoctrinament amb finalitats terroristes o per haver facilitat instruccions i entrenament per a la fabricació d'explosius o armes de foc.

(Ministeri de l'Interior)

La causa està sota secret de sumari i la porta el jutjat d'instrucció número 2 de l'Audiència Nacional.

Es tracta de la primera operació antiterrorista de la qual informa el Ministeri de l'Interior després de l'atac mortal amb un matxet a dues esglésies d'Algesires, que s'investiga per delictes de terrorisme.

 

ARXIVAT A:
PolicialJihadisme Guàrdia CivilPolicia NacionalAudiència Nacional
Anar al contingut