Els testimonis han alertat que un home ha irromput armat amb un matxet a l'edifici eclesiàstic (Radio Algeciras)

Un mort i 4 ferits en l'atac a dues esglésies d'Algesires, que s'investiga com a terrorisme

L'atacant, que ha fet servir una arma blanca, està detingut i sota custòdia policial

RedaccióActualitzat

Un home ha mort i quatre més han resultat ferits aquest dimecres al vespre en un atac en dues esglésies d'Algesires, a Cadis. L'atacant ha pogut ser detingut poc després dels fets que l'Audiència Nacional investiga com a presumpte atac terrorista, segons han informat fonts jurídiques.  

La persona que ha mort era el sagristà de l'església de Nuestra Señora de la Palma, el temple major de la ciutat, mentre que un dels ferits és el capellà de l'església de San Isidro. Segons la policia l'home està estable. Totes dues esglésies són a pocs metres de distància, al centre de la ciutat.

L'agressió ha passat cap a dos quarts de vuit del vespre.

Per aquests fets hi ha una persona detinguda, que no duia documentació. L'home ha pogut ser identificat com a Yasin Kanza, de 25 anys, de nacionalitat marroquina que anava armat amb un matxet de grans dimensions i podria haver actuat com a "llop solitari". 

Segons la Policia Nacional, l'home ha entrat a l'església de San Isidro, on, armat amb un matxet, ha atacat el capellà i l'ha deixat greument ferit. La víctima, Antonio Rodríguez, de 74 anys, estava celebrant l'eucaristia de la missa de les set de la tarda. Després de la intervenció quirúrgica, el sacerdot es troba a l'hospital fora de perill.

Posteriorment, l'agressor va accedir a l'església de Nuestra Señora de la Palma on va fer diverses destrosses i va atacar el sagristà, Diego Valencia, que va poder sortir de l'església. Tot i això, l'atacant el va atrapar a l'exterior del temple, moment en què li ha provocat les ferides mortals.

El capella ha declarat que el sagristà estava recollint l'altar després de la missa i que l'agressor el va atacar -- possiblement-- pensant que era el sacerdot: "En comptes de morir jo, ha mort ell" ha dit. 

Durant l'atac tres persones més van resultar ferides.

Instants després l'atacant va poder ser neutralitzat i detingut per conduir-lo a les dependències de la Policia Nacional. Aquestes són les imatges de la detenció, cedides per Radio Algeciras.

La investigació de l'Audiència Nacional ha recaigut al jutjat central d'instrucció número 6, que és el que estava de guàrdia.

El secretari general de la Conferència Episcopal, Francisco César García, ha expressat el seu dolor "en aquests moments tristos de patiment" i s'ha unit "al dolor de la família de les víctimes de la diòcesi" i prega per la recuperació dels ferits.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha traslladat el condol als familiars del sagristà, que ha mort, i ha desitjat que els ferits es recuperin aviat, alhora que ha enviat el seu suport a la feina de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, ha qualificat els fets de "terribles i esgarrifosos" i ha demanat prudència davant la investigació, a més de condemnar "enèrgicament el crim". "La intolerància mai tindrà lloc a la nostra societat", ha remarcat.

La Comissió Islàmica d'Espanya (CIE) ha expressat el "condol més emotiu" per a les víctimes de l'atac i espera que aquest atac "no pertorbi la pau social" al municipi.

"La CIE expressa el seu condol i suport a les víctimes de l'atemptat a les dues esglésies d'Algesires. El creient ha de sentir, en un lloc de culte, que està en un oasi de pau que no ha de ser pertorbat sota cap concepte", ha dit en declaracions a Europa Press el secretari de la Comissió Islàmica d'Espanya, Mohammad Ajana.

ARXIVAT A:
PolicialJudicialTerrorismeReligió
Anar al contingut