La Ciutat de la Justícia de València, en una imatge d'arxiu
La Ciutat de la Justícia de València, en una imatge d'arxiu (Europa Press/Enrique Palomares)

Presó per a l'home que va atribuir l'origen de la verola del mico al col·lectiu LGTBI

La sentència també imposa una multa de 3.000 euros al processat i una inhabilitació de sis anys per exercir en l'àmbit educatiu o esportiu

RedaccióActualitzat

L'Audiència Provincial de València ha condemnat a dos anys i vuit mesos de presó un home acusat d'un delicte d'odi per haver atribuït al col·lectiu LGTBI l'origen de la verola del mico.

La sentència, a més, imposa al processat una multa de 3.000 euros i la inhabilitació per exercir en l'àmbit educatiu o esportiu durant sis anys.

La sala ha considerat provat que el 23 de maig del 2022, l'home va publicar a la pàgina web de la formació política Espanya 2000 un text, que portava el títol de "El Chueca Virus-22", que posteriorment va reproduir a les xarxes socials, en el qual utilitzava expressions ofensives i humiliants cap al col·lectiu LGTBI.

"Les expressions utilitzades anaven encaminades a propagar el menyspreu, l'hostilitat i l'animadversió cap al col·lectiu LGTBI."

Els magistrats no han tingut en compte la difusió que pogués tenir l'article, sinó "la potencial propagació del mateix". A més, tampoc han considerat transcendent el testimoni del processat, que va afirmar que no era l'autor de l'article tot i ser l'administrador de la pàgina web on va publicar-se.

La fiscal especialitzada en delictes d'odi Susana Gisbert demanava inicialment una pena de presó de dos anys i mig per a l'acusat, però va elevar la petició a les seves conclusions definitives per haver-se difós la informació per internet.

ARXIVAT A:
JudicialLGTBIQ+Extrema dreta
Anar al contingut