Eurocopa 2004

Portugal derrota Holanda i es classifica per primera vegada per a una final de l'Eurocopa

Portugal s'ha classificat per a la final de l'Eurocopa per primera vegada en la seva història, en derrotar Holanda per 2-1. Els portuguesos han inaugurat el marcador en el minut 26, amb un gol del jove Cristiano Ronaldo, que ha rematat de cap en la sortida d'un córner. Els jugadors d'Scolari semblava que sentenciaven quan Maniche ha aconseguit un gran gol, a mitja hora per al final. Encara arribaria un tercer gol dels amfitrions, però, aquest cop, en pròpia porteria, obra de Jorge Andrade, en el minut 63. Al final, a les grades del José Alvalade de Lisboa, i a tot Portugal, l'eufòria s'ha disparat.

Per primera vegada en la història, la selecció portuguesa disputarà la final d'un campionat internacional. Ja ningú no qüestiona la feina del seleccionador, el brasiler Luís Felipe Scolari. Un altre brasiler, el nacionalitzat Deco, a qui vol fitxar el Barça, ha fet la centrada en el primer gol del partit, obra del jove de 19 anys Cristiano Ronaldo, en el minut 26. Patrick Kluivert se'n va de l'Eurocopa sense haver jugat ni un sol minut. L'àrbitre suec Anders Frisk ha anul·lat encertadament un gol a Van Nistelrooy, per fora de joc. Abans del descans, Figo ha enviat un xut al pal. El capità portuguès ha estat escollit el millor jugador del partit. Un altre córner ha significat el 2-0, en el minut 58. Maniche ha sorprès el porter Van der Sar, amb un magnífic xut creuat. Però la classificació s'ha complicat només cinc minuts després. El central del Deportivo de la Corunya Andrade ha marcat en pròpia porteria quan intentava evitar la rematada de Van Nistelrooy. Advocaat ha fet entrar Van der Vaart i Van Hoijdonk, però els holandesos no han tingut prou força per forçar la pròrroga. Diumenge, Portugal s'enfrontarà en la gran final amb el guanyador del Grècia-República Txeca, que es disputarà demà.