La portada de "Der Spiegel"
La portada de "Der Spiegel"

Polèmica per la portada de "Der Spiegel" en què Trump decapita l'estàtua de la Llibertat

RedaccióActualitzat

El setmanari alemany "Der Spiegel" ha provocat una forta polèmica amb una portada en què Donald Trump decapita l'estàtua de la Llibertat, emulant les execucions d'Estat Islàmic.

El setmanari acusa Trump d'intentar un cop d'estat des del poder i de voler establir una democràcia no liberal als Estats Units.

La imatge ha encès un fort debat a les xarxes socials. Altres mitjans, com el "Bild", el "Die Welt" i el "Frankfurter Allgemeine", s'hi han pronunciat en contra, adduint que és de molt mal gust. Asseguren que la imatge dona benzina a Trump.

La portada, l'ha dissenyada Edel Rodríguez, un cubà que va arribar als Estats Units com a refugiat polític el 1980. Rodríguez ha explicat a "The Washington Post" que la portada intenta emmirallar Trump amb Estat Islàmic perquè tots dos "són extremistes".

La publicació arriba enmig d'un ràpid deteriorament de les relacions entre el govern de Berlín i la Casa Blanca, que ha criticat la política d'asil d'Angela Merkel.

La portada coincideix amb la d'un altre setmanari, "The New Yorker", que, d'una manera més fina, fa servir la imatge de l'Estàtua de la Llibertat per carregar contra Trump:


Les portades més polèmiques

Les relacions de Trump amb la premsa no són gaire bones. Ha tingut incidents amb mitjans reputats com el "New York Times" o la CNN. I ara les portades polèmiques arriben una rera l'altra.

A la britànica "The Economist" Trump és presentat com un radical amb el títol "Un insurgent a la Casa Blanca" i una caricatura seva llançant un còctel molotov.

 

El setmanari econòmic "Bloomberg" utilitza un primer pla d'imatge real de Donald Trump lluint una ordre executiva acabada de signar. El text s'ha alterat per denunciar que són lleis poc acurades en el redactat, legalment dubtoses i econòmicament desestabilitzadores.

 

És coneguda també la imatge de la revista "Time" amb un Trump desfent-se per totes les polèmiques que ja va anticipar durant la campanya.

 

Però, per polèmica, la portada de la revista irlandesa "Village", amb Trump en el punt de mira i un "Per què no?".

Anar al contingut