Platja d'Aro treu els cotxes del carrer principal per evitar aglomeracions

Volen donar més espai als vianants i les terrasses, perquè així es pugui mantenir la distància de seguretat en una zona molt turística, comercial i plena de bars i restaurants

Actualitzat

El carrer principal de Platja d'Aro és des d'aquest dimecres per a vianants. L'Ajuntament ha decidit fer-ne fora els cotxes perquè els ciutadans que van a peu i les terrasses de bars i restaurants puguin mantenir distància de seguretat.

Estarà tallat, des de les 17.00 de la tarda fins a les 7.30 del matí, i així cada dia durant tot l'estiu. Volen donar més espai als vianants i les terrasses i, així, evitar aglomeracions en una zona molt turística, comercial i plena de bars i restaurants.

N'hi ha una vuitantena només en el tram de carrer tallat. Ara se'ls permet posar taules on abans hi havia places d'aparcament o carrils de circulació.

Max Termeulen, de Rosso Cafe, diu que han guanyat més espai i que han mantingut més distància de seguretat entre les taules, i així la gent pot passar amb més distància.

Olga Tauler, del bar Bona, diu que aquesta mesura els ajudarà a salvar el juliol i l'agost, que són els dos mesos més importants aquí a Platja d'Aro.

"Ens beneficia perquè podem ocupar més espai i hi ha molta amplada per passejar i dona molta seguretat".

Les brigades municipals han instal·lat uns blocs de formigó que barren el pas als cotxes. També hi ha una pilona per facilitar l'accés dels veïns que tenen un aparcament en aquests carrers. Es repartiran prop d'un centenar de comandaments per a tots els propietaris.

La policia municipal de Platja d'Aro donant indicacions als vehicles que circulaven (ACN/Eli Don)

Els veïns i veïnes, en general, veuen amb bons ulls la mesura. La majoria ho veu com una "oportunitat" per a les terrasses dels restauradors, que podran atendre tots els clients respectant les distàncies de seguretat. Es garanteixen 6 metres lliures de taules a les voreres i també es pot caminar per la calçada.

Elisabet Masserra, veïna de Platja d'Aro, explica que, en un primer moment, els ha sobtat perquè quan han arribat estava tot obert, i els Mossos els han dit que podien passar pel mig, i la Bet Baumàs, veïna, diu que es pot creuar sense cap problema, mantenint distància amb l'altra gent i sense aglomeracions.

La mesura suposa haver d'aparcar més lluny o haver de fer més volta per arribar a alguns allotjaments, però l'alcalde de Platja d'Aro, Maurici Jiménez, té clar que el que els preocupa més són les aglomeracions i no la falta de gent. Explica que el cap de setmana passat van tenir un cap de setmana molt similar a un 15 d'agost:

"Aquestes mesures que poden suposar un cert neguit sobre el seu funcionament en l'àmbit comercial, d'allotjament o turístic, en el moment que veiem que hi ha molta aglomeració, demostren que eren necessàries".

Tenen previst mantenir les mesures fins al 6 de setembre.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut