Barcelona

Plataforma en Defensa de l'Ebre: "El govern no està gestionant la sequera amb honestedat"

La possibilitat que, si no plou, la Generalitat faci un transvasament d'aigua del Segre a la tardor per fer front a la sequera excepcional en què es troba Catalunya continua generant reaccions. Aquest dijous la Plataforma en Defensa de l'Ebre ha acusat el govern de falta d'honestedat per la manera com està gestionant la sequera, ja que quan era a l'oposició s'havia oposat a un transvasament del Segre que ara, en canvi, defensa. Això, just l'endemà que el govern espanyol es mostrés en sintonia amb el català, a través de la ministra Narbona, sobre la possibilitat de passar aigua del Segre al Llobregat.

Actualitzat
La Plataforma en Defensa de l'Ebre ha denunciat aquest dijous que el govern català "no està gestionant la sequera amb honestedat", ja que defensa ara un transvasament del riu Segre a l'àrea metropolitana de Barcelona al qual, quan era a l'oposició, "s'oposava fèrriament".

En un comunicat, la Plataforma mostra la seva "sorpresa" pel fet que només tres setmanes després de les eleccions generals la Generalitat hagi anunciat que podria captar aigua del Segre de manera temporal a la tardor si no plou i la situació de sequera no millora, una possibilitat a la qual la ministra de Medi Ambient espanyola, Cristina Narbona, no s'ha oposat, malgrat reconèixer que ha de ser l'última opció.

Segons la Plataforma, aquest transvasament, amb el qual es pretén garantir el subministrament d'aigua a la conca del Llobregat, afectaria greument la qualitat i quantitat de l'aigua necessàries per mantenir el bon estat del tram final de l'Ebre i el delta. A més, segons l'entitat, "no tindria cap utilitat ni eficàcia per pal·liar la situació de sequera actual".

El govern no vol parlar de transvasament i assegura que es tractaria d'una solució d'emergència i que es planteja de manera puntual, però malgrat això, la Plataforma en Defensa de l'Ebre aposta per "aturar la segona onada transvasista".

L'entitat ja es va oposar frontalment al transvasament de l'Ebre que el Partit Popular va impulsar i ara denuncia que "aquesta política de transvasament, canals i interconnexions de carxes no té res a veure amb l'actual sequera i suposa una confrontació amb la gent de les Terres de l'Ebre".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut