Imatge d'arxiu d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra

Petició de 45 anys de presó per a l'acusat de violar una menor a Igualada el 2021

La Fiscalia atribueix a l'acusat els delictes d'assassinat en grau de temptativa i agressió sexual, i demana 10 anys de llibertat vigilada quan surti de la presó

RedaccióActualitzat

La Fiscalia ha demanat 45 anys de presó i 260.000 euros en indemnitzacions a l'home acusat de la brutal violació a una menor de 16 anys la matinada de l'1 de novembre del 2021 a Igualada. El cas va generar una gran commoció i la víctima va haver de ser ingressada a l'UCI.

Segons l'escrit de la Fiscalia, el processat va seguir la jove pels carrers d'Igualada i la va atacar "per sorpresa". Va endur-se-la a una zona "solitària i sense testimonis, poc il·luminada i sense càmeres" per agredir-la sexualment.

Després de l'agressió, el processat va propinar a la víctima "un cop fort al cap amb un objecte contundent", la va deixar abandonada al terra i va fugir. A conseqüència d'aquesta agressió, la menor va tenir un traumatisme cranioencefàlic i una ruptura cranial, a més d'altres lesions que van fer que hagués d'estar ingressada durant tres dies a l'UCI i gairebé un any en hospitalització.

Per tot això, la Fiscalia planteja que el processat pagui prop de 160.000 euros en indemnitzacions a la víctima pels danys físics i psicològics i 100.000 pels danys morals de la violació. A l'escrit d'acusació, el ministeri públic diu que la jove arrossega seqüeles d'estrès posttraumàtic greu i desestabilització personal, i atribueix al presumpte violador els delictes d'assassinat en grau de temptativa i agressió sexual i demana que se li imposin deu anys de llibertat vigilada quan surti de la presó.

L'acusat, amb antecedents i en llibertat vigilada

Els Mossos van detenir l'acusat 5 mesos després dels fets. Tenia antecedents per delictes d'agressions sexuals i estava en llibertat vigilada quan suposadament va cometre la violació. A causa de l'"extrema gravetat" de l'agressió comesa, l'acusació pública demana el compliment íntegre de la condemna imposada al processat i, en tot cas, que quan accedeixi al tercer grau o a la llibertat condicional, se li substitueixi la pena que li quedi a canvi de la seva expulsió de l'estat espanyol.

La Fiscalia ha proposat que, un cop surti de la presó, sigui inhabilitat per exercir qualsevol ofici en què pugui tenir tracte amb menors, a més de la prohibició d'acostar-se a la víctima i de comunicar-s'hi per un període de deu anys.

 

ARXIVAT A:
JudicialAgressió sexual
Anar al contingut