L'Audiència Nacional dona la raó a Marlaska en la destitució de De Los Cobos
El coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos arribant a l'Audiència Nacional el novembre del 2020 (EFE)

Pérez de los Cobos nega estar al cas de l'espionatge a Bárcenas amb fons reservats

El coronel de la Guàrdia Civil ha comparegut a l'Audiència Nacional després que el número dos d'Interior assenyalés el seu suposat paper en la trama parapolicial

RedaccióActualitzat

El coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos ha declarat en relació amb la trama Kitchen, el presumpte operatiu parapolicial que hauria organitzat el Ministeri de l'Interior en l'època de Jorge Fernandez Díaz per obtenir documentació sensible per al PP. Una documentació que es trobaria en possessió de Luis Bárcenas, extresorer del partit.

De los Cobos ha negat en seu judicial saber que els fons reservats finançaven l'espionatge a Bárcenas mitjançant el seu xòfer per provar d'impedir que sortís a la llum la presumpta comptabilitat B del PP. Diversos testimonis havien apuntat que l'excap de l'institut armat decidia la quantitat i la destinació de les partides de fons reservats.

A més, ha assegurat que desconeixia qui era el destinatari d'aquests diners.

La seva declaració arriba després que el dia 13 de novembre passat l'exministre Fernández Díaz i el seu número dos al departament d'Interior, Francisco Martínez Vázquez, tinguessin un acarament amb versions contradictòries.

Martínez va assegurar en una entrevista que li va fer el diari El País el setembre passat que Pérez de los Cobos s'encarregava de supervisar que totes les parts implicades en l'operació d'espionatge signaven els talons corresponents per pagar el xòfer de Bárcenas, qui duia a terme l'espionatge.

En paraules de l'exnúmero dos d'Interior,

"Des del policia que demanava els fons per pagar els seus confidents fins a la cúpula d'Interior, un per un."


Diego Pérez de los Cobos va ser cessat com a cap de la Guàrdia Civil després que es filtrés a la premsa un informe de l'institut armat que establia una relació causal entre la propagació de la Covid-19 i la manifestació feminista del 8 de març. El coronel, a més, va ser l'encarregat de coordinar l'operatiu per provar d'aturar el referèndum de l'1-O.

ARXIVAT A:
JudicialJosé Manuel VillarejoPP
Anar al contingut