Pedro Sánchez recorda a Junts que l'expulsió de migrants és competència de l'Estat

El president espanyol rebaixa el pacte amb Junts en matèria d'immigració, que el partit assegurava que traspassava les competències a la Generalitat

Redacció/ACNActualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, assegura que en el pacte de dijous amb Junts en matèria d'immigració només han cedit a la Generalitat el que ja recull l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

En una entrevista que publica el diari El País, Sánchez assegura que les competències per expulsar migrants són exclusives de l'administració espanyola.

"Les matèries vinculades amb l'expulsió dels migrants són competència de l'administració general de l'Estat (...) I això no és que ho digui jo, ho diu la Constitució, ho diu l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i ho diu el pacte de migració i asil que acabem de firmar fa dos mesos."

El president espanyol explica que l'acord europeu de migració i asil persegueix una coordinació més gran d'aquestes polítiques entre els estats membres i no una centrifugació, diu textualment, d'aquestes competències.

"Ells demanaran lògicament les competències que considerin", ha constatat Sánchez, però recorda que tot plegat depèn d'un tràmit parlamentari que "exigirà que totes les forces polítiques posem en marxa totes les nostres polítiques i arribem a un punt d'acord".

Sánchez retreu que s'equipari la migració amb la delinqüència. Assegura que Espanya és un exemple per a Europa en matèria de política migratòria.
 

Reunió amb Puigdemont, després de la llei d'amnistia

El president espanyol també ha avançat que pensa reunir-se amb Puigdemont un cop s'aprovi la llei d'amnistia. "La meva intenció és fer-ho després. I també amb Junqueras", ha puntualitzat.

"És lògic. Si estem normalitzant la situació a Catalunya, si nosaltres hem indultat prèviament a aquests líders independentistes i a d'altres, si procedim a un fet transcendent com és l'amnistia, doncs és evident que haurem de trobar-nos i parlar", assegura el líder socialista.

El president espanyol ha reiterat: "És impossible governar Espanya si no s'assumeix la pluralitat política i la diversitat territorial."

Sánchez ha tret pit de la seva investidura i ho relaciona amb les renúncies de l'independentisme: "Estem fent una cosa molt important per a la convivència: que partits independentistes que abans-d'ahir es negaven a investir un president del govern espanyol, o inclús participar en la governabilitat del país, avui ho estiguin fent."

"No estan discutint sobre la independència, sinó sobre l'IVA de l'oli d'oliva."

El president espanyol nega qualsevol tipus de xantatge: "Ens creiem realment que vivim en un estat autonòmic, sí o no? Si ens ho creiem, no podem concebre que les competències compartides són una cessió i un xantatge."

 

ARXIVAT A:
MigracionsJuntsPedro Sánchez
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut