Pedro Duque, en una intervenció davant el Senat aquesta setmana (EFE)
Madrid

Pedro Duque diu que estava més preparat per anar a l'espai que per fer política

RedaccióActualitzat

El ministre de Ciència, Investigació i Universitats, Pedro Duque, admet que no estava preparat per a les "falsedats" que formen part del debat parlamentari. Reconeix que quan va acceptar formar part del govern socialista de Pedro Sánchez no estava preparat per a la confrontació dialèctica del Congrés:

"Jo no he tingut temps de preparar-me per a això, que et donin tres minuts, que amb prou feines pots... Apuntes totes les coses que et diuen, que són falsedats, suposicions... amb què miren de posar-te nerviós. Tot això és molt complicat."

"L'estació espacial és un lloc immensament incòmode, però quan portem temps preparar-nos per a això..."

Duque, que va passar 10 dies a l'Estació Espacial Internacional l'any 2003, fa broma amb la pressió que pot sentir algú la primera vegada que ha de comparèixer al Congrés dels Diputats:

"Si envies algú a l'Estació Espacial amb la preparació que he tingut jo per anar al Congrés, segurament ho passaria pitjor del que jo ho estic passant a l'hemicicle."

El ministre reconeix que no esperava trobar-se la confrontació dialèctica que ha trobat en els seus oponents polítics ni ser objecte de notícies publicades "que no són veritat". Desmenteix que creés una societat patrimonial amb la intenció d'evadir impostos i assegura que li ha estat "bastant difícil contrarestar el soroll" que la notícia va generar:

"No hem fet mai l'intent de pagar menys impostos dels que ens correspondria, ni hi ha res en absolut, ni mai hi ha hagut res."

 

ARXIVAT A:
Pedro DuquePedro Sánchez
Anar al contingut