Als Estats Units, les borses estan paint millor la notícia de les fallides dels dos bancs
Als Estats Units, les borses estan paint millor la notícia de les fallides dels dos bancs

Patacada a les borses europees, arrossegades per la fallida dels bancs Silicon Valley i Signature

Joe Biden dona un missatge de confiança i Brussel·les rebutja un contagi

RedaccióActualitzat

El pla llançat per la Reserva Federal Nord-americana per evitar el contagi de la fallida del Silicon Valley Bank no està tenint els efectes desitjats a la borsa.

A Espanya, l'Ibex-35 ha caigut avui un 3,51%, però en algun moment ha arribat al 4% i ha afectat els principals bancs com el Sabadell, el Santander, el BBVA o CaixaBank. Es tracta de la pitjor caiguda en 9 mesos.

L'indicador espanyol ha perdut els 9.000 punts arrossegat per l'enfonsament de la banca (-11,81% el Sabadell, -8,54% el Bankinter, -8,24% el BBVA i un -7,35% el Santander).

Només set empreses de l'Ibex han acabat la jornada amb números verds. En destaca Enagás (+1,62%) i Cellnex (+0,89%). 

 

Europa cau, Wall Street aguanta

També han registrat caigudes les borses de Frankfurt (-3,04%), París (-2,90%), Milà (-4%) i Londres (-2,58%). Els inversors temen que la situació s'estengui a altres entitats.

La sacsejada del sistema financer nord-americà no es veia des de la passada crisi financera i segurament per això des de Brussel·les, on s'ha reunit l'Eurogrup, llançaven aquest dilluns missatges de tranquil·litat.

Per evitar que Europa se n'acabi ressentint encara més, el banc europeu més gran, l'HSBC, ha comprat la filial que el Silicon Valley Bank tenia al Regne Unit.

Mentrestant, Wall Street ha registrat poques pèrdues: -0,28% el Dow Jones i +0,45 el Nasdaq. Una jornada amortida gràcies a la intervenció de la FED i a un possible gir en les pujades de tipus d'interès.


Investigació de la Reserva Federal

Els nord-americans aquest dilluns s'han despertat amb un missatge del seu president en què ha remarcat que tots els clients, els dipòsits i les operacions del Silicon Valley Bank estan assegurats. Els directius del banc seran acomiadats.

La Reserva Federal ha anunciat una investigació, que publicarà  l'1 de maig. La FED també vol saber com van actuar els reguladors.

Es tracta de la major fallida d'un banc estatunidenc des de la caiguda de Lehmann Brothers, l'any 2008.

ARXIVAT A:
Unió EuropeaEstats UnitsBancaSilicon Valley Bank
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut