Pablo Iglesias a Rajoy: "No aniríem amb vostès ni a la cantonada"

El líder d'En Comú Podem comença el seu torn recordant a Rajoy que "aquest debat no canviarà la seva sort i no serà investit"

RedaccióActualitzat

El líder d'En Comú Podem, Pablo Iglesias, ha començat el seu discurs en el debat d'investidura recordant a Mariano Rajoy que "aquest debat no canviarà la seva sort i no serà investit". Iglesias ha volgut deixar clar que la seva formació no estarà mai al costat dels populars:

"Ningú dubta que nosaltres som el seu antagonista. La nostra gent és la gent del carrer"

Durant la primera part del seu discurs ha reiterat aquesta idea i ha assegurat que la seva formació no aniria amb els populars "ni a la cantonada". Iglesias, amb un to dur, ha etzibat retrets al líder del PP i ha dedicat bona part de la seva intervenció a parlar de corrupció:

"Vostès han naturalitzat la corrupció com una forma de govern"

Fent una repassada a l'acord signat entre PP i C's per a la investidura, Iglesias ha recordat a Rajoy que "No combatran la corrupció perquè vostès són la corrupció" i ha afegit que "l'acord que han signat no va enlloc". El secretari general de Podem ha acusat al president en funcions de tenir un partit fundat per "exminsitres franquistes" i hereu de la "tradició conservadora" i ha sentenciat dient que la corrupció és en "l'ADN" dels populars.

Iglesias a Sánchez: "Li dono les gràcies per no facilitar un govern del PP"

Iglesias s'ha mostrat disposat a intentar un govern progressista amb els socialistes i ha dit a Sánchez que es feia "càrrec que la seva posició és molt incòmode".

Iglesias a Rivera: "Ha escrit el seu epitafi: Vaig perdre la credibilitat per Déu i per Espanya"

El secretari general de Podem també ha dedicat unes paraules al líder de C's, Albert Rivera, fent mofa de les paraules que aquest va sentenciar en una entrevista. Rivera va dir que estaria disposat a "perdre la crediblitat per Espanya". Iglesias també a retret al líder de la formació taronja que no sigui "ni de dretes ni d'esquerres" és "del que li ordenin" ha conclòs Iglesias. 

Xavier Domènech: "Mai podrem ser si no som lliures"

Seguidament ha estat el torn El líder d'En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, que ha compartit el torn amb Iglesias, Alberto Garzón i Alexandra Fernández. Domènech ha començat advertint al PP que "el partit que ha robat a la ciutadania no és el partit del futur" i ha advertit també a PP i PSOE que cap dels "grans partits" podrà governar Espanya sense atendre dos "crits" de la ciutadania, un contra la desigualtat i un altre contra la llibertat dels pobles per decidir la seva relació amb l'Estat. El portaveu d'En Comú Podem també ha dirigit unes paraules al líder de C's:

"Roma no paga traïdors".
 

Domenèch ha tancat la seva intervenció amb un "mai podrem ser si no som lliures". 

Rajoy a Iglesias: "Ningú té el patrimoni de la gent"

Mariano Rajoy ha començat la seva rèplica al líder d'En Comú Podem amb to irònic i ha titllat de "desfasat" el discurs de "rics i pobres" que, segons ha dit, ha fet Iglesias. El líder del PP ha continuat fent broma i ha dit a Iglesias que era "magnífic" i que "de vegades penso si m'agradaria ser com vostè".

El candidat a la investidura ha retret a Iglesias que vulgui tenir "el patrimoni de la gent" i ha seguit dient-li que tampoc tenen el patrimoni de "la sensibilitat social, les bones intencions i la justícia". Rajoy ha continuat amb el "patrimoni de la gent" dient que "ningú l'ostenta" però ha precisat que el PP el pot tenir "una mica més" que Podem si es llegeix el resultat de les eleccions.  

El president del govern en funcions, Mariano Rajoy, ha explicat a Iglesias que "Espanya és un dels països on la gent viu millor" i ha assegurat que el sistema de benestar espanyol està al "top" en comparació amb la resta del món. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut