La pel·lícula d'Antonio Bayona també ha estat preseleccionada pels Oscar (Netflix/Quim Vives)

"La societat de la neu" de Bayona, nominada al Bafta a millor pel·lícula de parla no anglesa

Competeix, entre altres, amb "Anatomía de una caída", que ja li va prendre el Globus d'Or i també va guanyar el Critics Choise Awards

RedaccióActualitzat

"La societat de la neu", de Juan Antonio Bayona, ha estat nominada a millor pel·lícula de parla no anglesa en la 77a edició dels premis Bafta que atorga l'Acadèmia Britànica de les Arts Cinematogràfiques i de la Televisió. La gala d'anunci i entrega de premis es farà el diumenge 18 de febrer.

La pel·lícula, que explica la tragèdia que van patir els tripulants del vol 571 de la Força Aèria Uruguaiana que es va estavellar als Andes el 1972, comparteix nominació amb "La zona de interés", de Jonathan Glazer, una coproducció entre els Estats Units, el Regne Unit i Polònia; la pel·lícula nord-americana "Vidas pasadas", de Celine Song; l'ucraïnesa "20 días en Mariúpol", de Mstyslav Chernov i la francesa "Anatomía de una caída", de Justine Triet. Justament aquesta última, "Anatomía de una caída", ja va deixar sense premi la cinta de Bayona als Globus d'Or i els Critics Choice Awards.

Compateix amb la francesa "Anatomía de una caída", que va guanyar el Globus d'Or (ACN/Cedida per CLAM)

El seu director, Juan Antonio Bayona, s'ha mostrat "feliç" d'haver rebut aquesta nominació, en un missatge penjat al seu compte d'X:


"La societat de la neu" té 13 nominacions als pròxims Premis Goya, que se celebraran a Valladolid el 10 de febrer, i és una de les 15 finalistes com a millor pel·lícula internacional a la gala dels Oscar que es farà a Los Angeles al març. Als Oscar també està preseleccionada en tres categories més: millors efectes especials, millor música original i millor maquillatge i perruqueria. Els nominats finals als premis de l'Acadèmia de Hollywood se sabran el pròxim 23 de gener.

La gala d'entrega de premis tindrà lloc el pròxim 18 de febrer (ACN/Quim Vives)

Després de la seva estrena als cinemes, la pel·lícula es pot veure a Netflix des del passat 4 de gener, i en els primers 10 dies ja s'havia convertit en una de les cintes de parla no anglesa més vistes, amb 51 milions de visualitzacions en 93 països.

Les pel·lícules nominades en aquesta edició són:

  • "Oppenheimer", amb 13 nominacions
  • "Pobres criaturas", amb 11 nominacions
  • "Los asesinos de la luna" i "La zona de interés", amb 9 nominacions
  • "Anatomía de una caída" i "The Holdovers" i "Maestro", amb 7 nominacions
  • "All of us strangers", amb 6 nominacions
  • "Barbie" i "Saltburn", amb cinc nominacions
  • "Napoleón", amb 4 nominacions
  • "How to Have Sex" i "Past Lives", amb tres nominacions
  • "20 días en Mariúpol", "El color púrpura""Misión imposible: Sentencia mortal - Parte 1",  "Amor en Rye Lane", "Spider-Man: Cruzando el Multiverso", amb 2 nominacions
  • Amb una nominació hi ha 20 pel·lícules, inclosa "La societat de la neu".

També hi ha vuit curts nominats.

ARXIVAT A:
CinemaPremis Bafta
Anar al contingut