"O em voten a mi o donaran suport a Aliança Catalana", l'ultimàtum de Junts per Ripoll

Manoli Vega, cap de llista, diu que el pacte que eviti l'alcaldia de l'extrema dreta l'ha de liderar la seva formació amb ERC, el PSC i el regidor independent i exclou la CUP de l'equació

Redacció/ACNActualitzat

Quan cada cop falta menys per constituir l'Ajuntament sorgit de les eleccions del 28M, a Ripoll, continuen les anades i vingudes dels partits per evitar que la formació guanyadora, Aliança Catalana, no governi tot i ser la llista més votada.

Si aquest dimarts al matí, ERC, PSC i CUP presentaven un front comú per evitar que la líder del partit d'extrema dreta Sílvia Orriols fos la futura alcaldessa de la capital del Ripollès, a la tarda, Junts per Ripoll es postulava per liderar les converses amb les forces polítiques centrals per arribar a un gran "pacte per Ripoll".

Aquest dimecres al matí, nou episodi, en què la cap de llista dels postconvergents, Manoli Vega, ha deixat un missatge ben clar als que es van autoanomenar pacte "progressista", que van menystenir, segons ella, la seva formació. Per tant, ara mateix, sentencia:

"O em voten a mi o donaran suport a Aliança Catalana"

Vega, així, ha lamentat que anunciessin un pacte sense tenir en compte Junts, que va ser la segona força més votada, i ha criticat que volien que els donessin "suport gratuït". Per això, ha dit, s'ha sentit "dolguda".

"Si nosaltres hem de donar suport a algú, no el donarem gratuït", ha subratllat.  "El donarem amb uns punts del nostre programa perquè els nostres electors no entendrien que donéssim un suport gratuït a les forces d'esquerres".

Aquest dimecres a la tarda, també ha comparegut Sílvia Orriols, conjuntament amb els integrats de la llista d'Aliança Catalana. La líder de la llista més votada a Ripoll el 28M s'ha presentat com l'única força que oferirà estabilitat a Ripoll. Per Orriols, la resta de formacions "han d'anar al racó de pensar."
 

ERC i el PSC, sí; la CUP, no

Però no hi ha temps per a la reflexió i ara Manoli Vega aposta per liderar les negociacions d'un pacte a Ripoll entre Junts ERC i PSC. Descarta, òbviament, Aliança Catalana, però també la CUP: També ha esgrimit els motius de la negativa a negociar amb l'extrema dreta i els cupaires: "No volem crispació i odi que poden crear els dos pols".

Manoli Vega també ha apuntat que està disposada a "cedir la cadira de l'alcaldia. Això no va de cadires, va de governar amb seny". En aquesta línia, ha obert la porta a sumar-se al pacte a la formació independent que va obtenir una cadira al ple.

Reconeix que Junts ha fet un "gir de guió", ja que l'endemà de les eleccions van dir que assumien la derrota i que, "com a força perdedora", pensaven que "havien de treballar des de l'oposició". "

El gir ha estat provocat per pensar que Junts, com a segona força més votada, podíem donar un suport gratuït a les forces d'esquerres", ha constatat, tot afegint que el seu partit és imprescindible per aconseguir la majoria de 9 regidors.

Manoli Vega, en la compareixença davant dels mitjans
Manoli Vega, en la compareixença davant dels mitjans (Mar Martí/ACN)


Acord programàtic

Ara, Junts planteja negociar a tota velocitat un acord programàtic amb les "forces centrals" de Ripoll, que per ells són Junts, ERC i el PSC. I descarta la CUP.  "En aquests deu dies han passat moltes coses que són les que han provocat que hàgim arribat a aquest punt, però convocar manifestacions i fer piulades i manifestos no hi ha ajudat".

Si finalment no s'arriba a cap acord, Vega ha dit que es votarà a ella mateixa durant el ple d'investidura del 17 de juny. "Nosaltres hem dit que liderarem el pacte, si ningú ens dona suport, hauran decidit ells.

Paral·lelament, però, Vega també ha volgut deixar clar que no pretenen fer cap cordó sanitari a Ripoll. "A nosaltres no ens toca decidir si un partit és d'una manera o d'una altra", ha indicat.  I ha afegit que, a Ripoll, "ens vam presentar sis partits amb sis programes diferents, i tots legals. Si algú ha de dir si algun partit no hi ha de ser, no creiem que hagi de ser l'Ajuntament de Ripoll".

 

Orriols es reafirma com a vencedora del 28M

Per la seva part, Sílvia Orriols assegura que no mantindrà contactes amb la resta de partits amb representació al consistori de Ripoll tot i no tenir majoria. 

Ha insistit que Aliança Catalana és l'única força política que pot oferir estabilitat a la capital del Ripollès, ja que els ciutadans, ha assegurat, "han perdut la confiança amb la resta de partits".

Per això, ha garantit que complirà "fil per randa" el programa electoral i s'ha fixat com a objectiu arribar al Parlament.

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 2023
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut