Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Sant Quirze del Vallès van intervenir per aldarulls al desembre passat a l'exterior
Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Sant Quirze del Vallès van intervenir per aldarulls al desembre passat a l'exterior (CCMA)

Greus aldarulls a la discoteca Waka Sabadell amb llançament de pedres i bengales

Interior revisarà els protocols de seguretat de la discoteca de Sant Quirze del Vallès davant dels reiterats incidents greus

RedaccióActualitzat

La discoteca Waka Sabadell, situada a Sant Quirze del Vallès, ha estat l'escenari, aquest dissabte a la nit, d'aldarulls i desperfectes. Un grup de clients s'ha enfrontat als vigilants de seguretat, a qui acusen d'actituds masclistes, racistes i homòfobes des de fa temps. El personal del local s'ha quedat a dins tancat i un miler de joves s'han concentrat a fora.

Un grup d'una trentena de persones, segons els Mossos, ha llançat bengales, pedres, ampolles i fins i tot han fet volar tanques. Finalment, algunes persones han superat les tanques policials i han entrat al pati, on han fet malbé mobiliari i s'han emportat begudes.
 

Investigació dels mossos i expedient d'Interior

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per mirar d'identificar les persones que han provocat "danys importants" a la discoteca i en diversos vehicles. També els consten dos agents i un vigilant ferits lleus per "cops de pedra." El departament d'Interior ha obert un expedient informatiu i revisarà els protocols de seguretat davant dels reiterats incidents greus

Andreu Tàpia, subinspector en cap de la Policia Local de Sant Quirze del Vallès, ha explicat que ja fa setmanes que la zona "es senyalitza i es tanca" perimetralment. Una desena de furgonetes de Mossos d'Esquadra ha acompanyat els agents a peu i han dispersar els joves pel polígon.

Tot l'episodi està relatat en aquest vídeo:


L'alcaldessa de Sant Quirze: "La discoteca és un problema molt greu"

Aquest diumenge al matí, s'ha fet una reunió d'urgència a l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès per avaluar la situació.

En una entrevista al canal 3/24, l'alcaldessa, Elisabeth Oliveras, ha explicat que la protesta "malauradament violenta" l'atribueixen a "un grup de joves farts de ser maltractats o de patir agressions per part dels porters de la discoteca".

Des del consistori, rebutgen la violència i estudien "posar un punt lila o un punt de suport en aquest àmbit, però primer es volia pacificar una mica la zona".

L'alcaldessa ha recordat que "hem fet inspeccions i hem presentat una denúncia als jutjats" per un cas d'agressió amb una suposada motivació racista que va passar pel novembre. També "hem fet reunions amb l'empresa de seguretat del local".

Ara, considera que la qüestió sobrepassa les seves competències i ha demanat més implicació de la Generalitat perquè s'aturin "els delictes d'odi". Elisabeth Oliveras ha reconegut que "aquesta discoteca, per nosaltres, és un problema molt greu."

La discoteca ha tornat a obrir portes aquest diumenge a les 11 de la nit, amb totes les entrades exhaurides.


La patronal de l'oci nocturn demana més policia

Fecasarm, la patronal de l'oci nocturn, afirma que arran d'actuacions anteriors, l'empresa encarregada de la seguretat de la discoteca ha apartat dos treballadors de les seves funcions. També demanen més presència policial a la zona i un canvi de protocol dels locals d'oci del Vallès davant d'aquests episodis. 

En una entrevista al canal 3/24, el secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, ha considerat que aquests aldarulls "són problemes d'ordre públic".

Ha afegit que condemnen i "rebutgem completament aquests fets violents i no hi tenim res a veure". Per Boadas, "aquests episodis ja vénen de l'època de pandèmia, amb discoteques tancades".

Ha insistit a demanar "més presència policial perquè és dissuasiu" i ha sol·licitat una reunió "al més alt nivell amb al departament d'Interior" i "campanyes de prevenció i conscienciació".

El secretari general de la patronal afirma que "hi ha persones que s'acullen a motius racistes per dir que [els porters] no els han deixat entrar, quan en realitat és perquè manifesten actituds violentes i, per tant, tenim prohibit permetre'ls l'accés, per normativa".  


Altres episodis violents a la discoteca Waka

No és la primera vegada que hi ha problemes a l'entorn de la discoteca Waka. El cas més recent va ser pel pont de Tot Sants en què un vídeo denunciava una agressió racista a l'exterior de la discoteca. També es va produir una suposada agressió l'estiu del 2019, que l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès va qualificar de "racista".

Està en marxa una recollida de signatures per demanar que es tanqui el local pels diversos episodis violents que hi estan relacionats.

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut