Les banderes espanyoles han tenyit els voltants del temple de Debod en l'acte del PP
Les banderes espanyoles han tenyit els voltants del temple de Debod en l'acte del PP

Nova manifestació a Madrid contra l'amnistia i els pactes de la investidura de Sánchez

El PP ha convocat una manifestació al temple de Debod de Madrid, a la qual també s'ha sumat l'extrema dreta de Vox

RedaccióActualitzat

Un cap de setmana més, la dreta i l'extrema dreta han alçat la veu contra l'amnistia i els pactes del PSOE amb els independentistes. Aquest cop, el PP ha convocat una manifestació al temple de Debod, a Madrid, i Vox s'ha sumat a la convocatòria.

Tot i el fred, milers de persones han omplert els voltants d'aquest temple egipci traslladat a la capital espanyola el 1968 en un nou acte de demostració de força dels populars. Segons el partit, l'aforament ha estat complet i han xifrat en 15.000 el nombre de persones presents, una dada que contrasta amb els 8.000 assistents de la delegació del govern.

L'acte organitzat pels populars, ha comptat amb el seu líder, Alberto Núñez Feijóo, la direcció del partit, així com pesos pesants del PP, com la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, o l'alcalde de la capital, José Luis Martínez-Almeida.

Els lemes han tornat a ser els habituals, en contra de l'amnistia, els partits independentistes catalans, Pedro Sánchez i Carles Puigdemont.

De fet, els participants han corejat càntics com "Puigdemont a presó" o "Hi ha un president que és un delinqüent", i quan la presidenta madrilenya ha pujat a l'escenari, han sorgit lemes com "M'agrada la fruita" o "Tu sí que vals".

Una pancarta qualifica de mentides i traïdors ministres i dirigents del PSOE
Una pancarta qualifica de mentiders i traïdors ministres i dirigents del PSOE (EFE/Fernando Alvarado)

Un dia després de la reunió Junts-PSOE

En un acte a cavall entre la protesta contra l'amnistia i la defensa de la Constitució, els populars també s'han pronunciat sobre la primera trobada a Suïssa entre Junts i els socialistes.

Va ser aquest dissabte prop de Ginebra i es va revelar que Francisco Galindo serà qui coordinarà l'equip de verificadors.

En aquest sentit, el líder del PP ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de posar "un salvadorenc expert en guerrilles llatinoamericanes" per "dir com ha de relacionar-se Espanya amb una de les seves comunitats". I li ha exigit que "cessi aquest despropòsit", perquè "és una humiliació insuportable":

"Exigeixo en nom d'aquest país que cessi aquest despropòsit per comprar més temps per viure a La Moncloa. En nom dels espanyols, no."

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha tornat a acusar Pedro Sánchez de perpetrar una "humiliació insuportable" (ACN)

Durant el seu discurs, el líder de l'oposició s'ha referit diverses vegades a la figura del verificador internacional i a la mateixa reunió a Suïssa entre Junts i el PSOE, i ha subratllat que no acceptaran "l'opacitat" en la negociació. I és que, segons Feijóo, "la democràcia no es negocia en la clandestinitat".

Abans de Feijóo, l'alcalde de Madrid ha assegurat que en el PP no necessiten "ni mediadors ni intermediaris":

"No necessitem que un salvadorenc, amb tots els meus respectes, vingui a dir-nos el que hem de fer amb el nostre futur."

Martínez-Almeida també ha afegit que no necessiten "un intermediari entre un pròfug de la democràcia anomenat Pedro Sánchez i un pròfug de la justícia anomenat Puigdemont".
 

El PP avisa que hi haurà més mobilitzacions

El president del PP ha assegurat que el seu partit continuarà mobilitzat contra l'executiu de Sánchez: "No serà l'última vegada que convoquem tots els espanyols que creuen en la convivència i la igualtat", ha advertit.

Feijóo ha defensat els "principis i valors" de la Carta Magna espanyola, de la qual se celebren els 45 anys el pròxim dia 6 de desembre, i ha assegurat que Sánchez té com a objectiu "aixecar un mur" entre espanyols.

"Els nostres drets i les nostres llibertats no estan en venda i els espanyols no ens rendim", ha afegit abans de finalitzar el seu discurs cridant "visca la Constitució, la democràcia i Espanya".

El PP ha convocat la manifestació al temple de Debod
La delegació del govern xifra en 8.000 persones els assistents i el PP en 15.000 (EFE/Borja Sanchez-Trillo)

Ayuso carrega contra Sánchez

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha estat encara més dura que Feijóo en la crítica a Sánchez. Ayuso ha assegurat que les democràcies "no moren de cop sinó a poc a poc" i ha afirmat que el PP no deixarà de "confiar en Espanya, l'Espanya fidel, la dels principis i valors, la que hi serà quan els traïdors caiguin".

Ayuso també ha defensat la vigència de la Constitució, un text que ha considerat "jove, més viu que mai i amb el qual no s'han de fer paral·lelismes ni tampoc reinterpretar".

Nova manifestació a Madrid contra l'amnistia i als pactes de la investidura de Sánchez
Feijóo, juntament amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, l'alcalde de la capital, José Luis Martínez-Almeida, i Cuca Gamarra, secretària general del PP (EFE)

Sobre la figura del verificador triat per Junts i PSOE, la presidenta madrilenya ha dit que és una "vergonya" que hi hagi d'haver un "comissari polític":

"Li diuen verificador, i ens deixa a l'alçada de les FARC, com si (Catalunya i Espanya) fóssim dos estats."

"És necessari un comissari polític per dirigir el futur d'Espanya?!", ha conclòs. Ayuso també ha demanat que acabi ja la presidència d'Espanya al Consell de la Unió Europea, perquè el món sencer "no vegi les mans" en què està Espanya, ja que, segons la presidenta madrilenya, "el mal és immens".
 

Vox ha continuat la reivindicació davant Ferraz

Vox ha fet una crida a dirigir-se després de la manifestació al carrer Ferraz, on hi ha la seu del PSOE i on les últimes setmanes hi ha hagut concentracions, incidents i detencions. En aquesta ocasió, la seu socialista es trobava més a prop, a menys d'un quilòmetre de l'acte del PP, un fet que no ha agradat al PSOE.

Segons la delegació del govern, fins a Ferraz s'hi han desplaçat un miler de persones i hi ha hagut un detingut per atemptat contra l'autoritat. Un fet que ha passat a l'inici de la manifestació, quan el detingut ha intentat saltar-se el cordó policial.

Tot i l'incident, la concentració ha transcorregut amb normalitat i, a banda de crits contra el govern de Sánchez, també n'hi ha hagut contra els populars i el seu líder, Núñez Feijóo.

ARXIVAT A:
PPVoxAmnistia
Anar al contingut