Imatge d'un dels talls que s'han fet a les vies del tren a Montcada i Reixac les últimes setmanes
Imatge d'un dels talls que s'han fet a les vies del tren a Montcada i Reixac les últimes setmanes
Montcada i Reixac

Nova invasió de vies a Montcada per exigir el soterrament de l'R2 i l'R11

Unes 200 persones tornen a tallar la circulació a l'R2 i l'R11 després de l'homenatge a l'última víctima mortal atropellada pel tren

RedaccióActualitzat

Les vies de Renfe, al pas per Montcada i Reixac, han tornat a ser objecte de les queixes dels veïns que en reclamen el soterrament. Aquest dimarts, unes 200 persones, la majoria menors d'edat, han obligat a tallar la circulació de les línies R2 i R11 de Rodalies, per protestar contra l'últim atropellament mortal.

Precisament, el tall s'ha fet de manera improvisada després d'un acte d'homenatge a aquesta víctima, un noi de 14 anys que va morir atropellat diumenge per un tren de l'R2. La majoria d'assistents a l'acte que han participat en el tall eren els companys del mort a l'Institut Montserrat Miró i les seves famílies.

L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha donat la raó als manifestants:

"Montcada no pot esperar al 2020, perquè la ciutat ja ha pagat amb moltíssimes vides els incompliments passats sobre el soterrament. Demanem a Foment i a Adif que, per favor, en la mesura de les seves possibilitats, escurcin el temps d'execució dels terminis de les obres i que passin el projecte per tràmit urgent, perquè a Montcada li queda molt lluny el 2020."

Precisament la setmana passada el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va anar a Montcada per tancar l'acord per soterrar l'R2 al pas per la població, acord que s'hauria de començar a convertir en realitat a partir del 2020. És aquest acord el que ara l'alcaldessa reclama escurçar.

 

♦ Els maquinistes, les altres víctimes dels suïcidis a les vies de tren

 

Anar al contingut