Nova condemna a "l'estafador de l'amor": 16 mesos de presó per vendre un ordinador robat

Aquest dilluns hi havia un altre judici previst contra ell, per una presumpta estafa a dues prostitutes, que s'ha ajornat al novembre

Redacció/Agències

L'entabanador Albert Cavallé, conegut amb el sobrenom d'"estafador de l'amor", ha tornat als jutjats aquest dilluns, per partida doble.

Per una banda, per sentir la sentència imposada pel jutge per un cas de robatori i venda d'un ordinador portàtil, del qual ha estat declarat culpable. I de l'altre, per un nou judici contra ell per suposada estafa a dues prostitutes, un cas que ha quedat ajornat fins al novembre.

Un any i mig de presó per vendre un ordinador robat

En el primer cas, Cavallé ha estat condemnat  a un any, quatre mesos i 15 dies de presó per la venda l'agost del 2018, en una botiga de compravenda d'articles de segona mà, d'un ordinador robat, sabent el seu origen il·lícit.

L'ordinador li havien pres a una dona el juliol del 2018, al passeig Fabra i Puig de Barcelona. Era dins d'un maletí que li van robar dues persones no identificades, amb una forta estrebada.

El jutjat penal número 19 de Barcelona ha considerat provat que l'ordinador "havia estat rebut prèviament per l'acusat d'un tercer amb ànim d'enriquiment, sabent la seva il·lícita procedència", segons estableix la sentència.

El jutge no ha donat credibilitat a la declaració de l'acusat, que en el judici ha canviat la versió dels fets que havia donat a la fase d'instrucció. En la primera declaració va dir que havia comprat l'ordinador al mercat de Glòries per 200 euros i que l'havia venut sense saber que era robat i en el judici, en canvi, ha negat tenir cap relació amb l'aparell.

La seva defensa en demanava l'absolució en considerar que no hi havia "garanties" que l'ordinador venut i el robat fos el mateix, i sí "dubtes molt sòlids" sobre que fos Cavallé qui hagués fet la venda a la botiga de segona mà, perquè en el contracte de compravenda, on hi ha el seu número de DNI, no hi consta la seva signatura ni la fotocòpia del document nacional d'identitat.

 El jutjat també ha condemnat Albert Cavallé, que ha presentat un recurs d'apel·lació, a fer-se càrrec de les costes del procediment.

Cavallé ja ha estat jutjat més d'una desena de vegades, té diverses condemnes per estafa i ha estat denunciat per almenys una vintena de dones amb qui mantenia falses relacions de parella per enriquir-se. A algunes de les seves víctimes els ha arribat a prendre tots els estalvis.

El programa Els Matins de TV3 va entrevistar al maig una de les seves víctimes, que va explicar el modus operandi d'aquest estafador i com la va ensarronar per treure-li diners.


La presumpta estafa a 2 prostitutes

L'acusat tenia aquest dilluns un altre judici a l'agenda, que s'ha suspès i s'ha ajornat fins al novembre. En aquest cas, és per una presumpta estafa a dues prostitutes a qui suposadament deu un total de 2.900 euros.

La Fiscalia demana per a l'acusat una pena de tres anys de presó per un delicte d'estafa amb agreujant per reincidència, així com una indemnització en concepte de responsabilitat civil a les dues víctimes de 1.700 i 1.200 euros respectivament.

Segons l'escrit d'acusació, l'agost del 2020 Cavallé, fent-se passar pel fill del propietari d'un hotel situat a la plaça Espanya de Barcelona, va contractar els serveis sexuals de dues dones durant 12 hores, per 100 euros l'hora a cadascuna, és a dir, per una suma final de 2.400 euros. A una d'elles també li va demanar 500 euros en metàl·lic davant la urgència de disposar d'aquests diners, i li va assegurar que l'hi retornaria per transferència al costat del pagament dels serveis prestats.

L'endemà, en veure que no havia fet la transferència, les dues dones li van reclamar els diners i ell va dir que anava a treure'ls del caixer i els va deixar el mòbil com a penyora mentrestant. Un mòbil que les víctimes van portar a la policia, quan van constatar que no tornaria.

 

Anar al contingut