Albert Cavallé i el seu advocat sortint de la Ciutat de la Justícia el 2018
Albert Cavallé i el seu advocat sortint de la Ciutat de la Justícia el 2018

Condemna a Albert Cavallé, l'"estafador de l'amor", que aquest cop podria anar a la presó

La sentència conclou que l'únic propòsit de Cavallé per aparentar voler una relació era "enriquir-se a costa" de la dona

Actualitzat

Un dia era un inversor de borsa, un altre cirurgià i l'endemà el fill de l'amo d'un concessionari de cotxes de luxe que tenia problemes amb una herència. Ara, l'Audiència de Barcelona ha condemnat a tres anys i sis mesos de presó per estafa continuada al mal anomenat estafador de l'amor, Albert Cavallé.

L'home té altres condemnes per fets semblants, per estafar dones amb qui mantenia falses relacions de parella. En l'últim cas jutjat, el tribunal ha considerat provat que hi ha delicte perquè, si bé la dona li deixava els diners, ell els demanava sota engany per qüestions que no eren reals.

Amb aquesta condemna, podria acabar complint la presó d'aquesta sentència i de les altres. La sentència recull que el perjudici econòmic patit per la víctima s'eleva a un total de 60.000 euros.

A més, a conseqüència de l'estafa, la dona va necessitar assistència psicoterapèutica i mèdica per un probable trastorn adaptatiu amb ansietat i depressió persistent.

L'Audiència conclou que Cavallé "en cap moment va tenir intenció de mantenir una relació afectiva" amb la víctima i que "l'únic propòsit en aparentar-ho va ser enriquir-se a costa d'ella".

 

El modus operandi

El cas es remunta al 2016, durant la relació que van mantenir l'acusat i la demandant, amb qui va arribar a conviure. Ella va explicar al tribunal que des que es van conèixer, el 2015, a través d'una pàgina de contactes, ell la va convèncer perquè demanés crèdits per ajudar-lo a sortir d'un problema econòmic.

La sentència recull que, des de l'inici de la relació, Cavallé li va demanar diners al·legant necessitats econòmiques perquè l'empresa del seu pare estava embargada.

 

Crèdits, un cotxe, un mòbil i una televisió

També recull els crèdits que la víctima va firmar per ajudar Cavallé, que va utilitzar la documentació de la dona sense el seu consentiment per demanar més préstecs.

A més, va gestionar la compra d'un cotxe, que es va acabar apropiant; va revendre el telèfon mòbil de la víctima i es va quedar amb el televisor que ella havia comprat per a la casa que van compartir durant uns pocs mesos el 2016.

L'Audiència considera provat que el "veritable propòsit" del processat era guanyar-se l'estima de la dona per obtenir "a costa d'ella el major benefici econòmic possible".

 

Podria anar a presó per primer cop

El judici que s'ha celebrat ara no és el primer que afrontava Cavallé, que ja ha estat denunciat per diverses dones en els últims anys pels mateixos motius.

Fins ara, però, només havia estat condemnat en dues ocasions, amb penes que no sumaven els dos anys de presó, que són els que en determinen l'ingrés. Ara, per primer cop, podria entrar a la presó.

La Fiscalia li demanava fins a vuit anys i mig de presó, tot i que al final va rebaixar la petició a tres anys i mig. Les parts poden presentar recurs d'apel·lació contra la sentència.

 

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut