Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Els crims d'Albert Cavallé, a "Els matins"

Víctima del mal anomenat "estafador de l'amor": "Em vaig sentir molt malament, no soc la culpable"

Mònica Cervera explica que l'ensarronador la va anar portant cap a "un estat de pressió en què molt difícilment prens bones decisions". La periodista Mayka Navarro el defineix: "És un gran mentider que té la gran habilitat de fer que te'l creguis"

Darrere del malnom d'"estafador de l'amor", molt popularitzat entre els mitjans, hi ha l'entabanador Albert Cavallé, que té obertes diverses causes judicials i algunes sentències condemnatòries.

Tot i la popularitat del seu àlies, la periodista Mayka Navarro defensa que el nom és una mala elecció: "No és gaire adequat perquè barreges l'amor amb un delicte amb conseqüències molt lesives... És una manera graciosa d'anomenar-lo, però té el perill que pot ajudar que la gent hi empatitzi". En canvi, segons Navarro, Cavallé "és un gran mentider que té la gran habilitat de fer que te'l creguis".

 

 

De fet, Cavallé viu des del 2011 de les persones que enganya, segons ha explicat Navarro a "Els matins", i la seva estratègia es basa a defensar que "tot el que li donen les dones és de manera voluntària, un argument que li ha anat molt bé en alguns judicis, que ha acabat guanyant".

Però no els ha guanyat tots. Fins ara, el jutge li ha convalidat les condemnes fermes amb un pagament mensual a les víctimes, que "ha satisfet religiosament". I ara afrontarà una demanda col·lectiva en què cinc dones l'acusen d'estafa continuada i li demanen 10 anys de presó.

 

El modus operandi de l'estafador

Cavallé es posava en contacte amb les víctimes a través de les xarxes socials. En el cas de les dones, generalment feia servir aplicacions per conèixer gent, però també ha actuat en espais com Wallapop o fent-se passar per broker. "És un estafador de tot", denuncia Mònica Cervera, una de les perjudicades.

Cervera va conéixer Cavallé l'any 2011 en una aplicació, i van esdevenir "coneguts amb drets". De tant en tant quedaven i parlaven, però l'ensarronador va anar portant la seva víctima cap a "un estat de pressió en què molt difícilment prens bones decisions". Per això vol deixar clar que "les víctimes no som les culpables", perquè aquests tipus d'estafadors "aprofiten la vulnerabilitat".

La relació va continuar fins que a Cervera se li van encendre les alarmes: "Alguna cosa em feia dubtar". Va arribar a donar-li diners un cop, però va dir prou.

 

 

"Em vaig sentir molt malament i vaig anar a denunciar-lo plorant", explica la víctima. "Em sentia molt ximple perquè havia perdut uns diners que per mi eren molts, potser era el sou d'un mes".

Afortunadament, Cervera va guardar "la conversa de WhatsApp que vaig tenir amb ell i va ser una prova bastant clara, perquè s'hi veia que tot era premeditat. Va ser una prova contundent". Cavallé va ser condemnat, però la víctima lamenta que encara no ha cobrat res.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut