Gurb

Nova acció animalista: roben 14 conills d'una granja a Gurb

L'Ajuntament de Gurb es personarà com a acusació

RedaccióActualitzat

Un grup de joves ha assaltat una granja de conills de Gurb, a Osona, aquest diumenge al vespre, en una nova acció animalista. Els Mossos d'Esquadra i alguns pagesos han interceptat els activistes, la majoria adolescents i alguns estrangers, que s'han acabat enduent catorze conills.

L'Ajuntament de Gurb ha denunciat els fets i es personarà com a acusació particular.

Van arribar al vespre en una desena de vehicles. Eren una seixantena de joves que van saltar la tanca de la Granja Vilaró de Tarrers, la més important de la comarca en la cria de conills. Vestits de blanc i gravant l'acció per difondre-la a les xarxes, van obrir les gàbies i es van endur 14 animals.

 


Josep Vilaró, propietari de la granja, ha explicat a TV3 com van entrar. Va intentar contenir els joves, però ell tot sol no ho va aconseguir. L'acció va durar uns 20 minuts.

"Jo els deia que fessin el favor de sortir i no em feien cas, van obrir les tanques. Els vaig tancar les portes, em saltaven pels filats i així va durar uns 20 minuts. Una impotència total i no sabia pas què fer. Els animals, esverats, molt nerviosos. Va arribar la meva filla i va avisar els Mossos."

 

Els Mossos i un grup de ramaders, organitzats a través d'un grup de WhatsApp, van arribar per intentar aturar els activistes i en van interceptar alguns quan marxaven de l'explotació.

Els agents en van identificar 15, entre els quals hi havia menors d'edat i de nacionalitats diverses, però no van recuperar cap animal. Els animalistes volen denunciar amb aquestes accions les condicions en què viuen dels animals a les granges.

Els ramaders els acusen de reaccionar de forma violenta. Els animalistes, per la seva banda, denuncien fins i tot que una de les seves activistes va ser ferida després d'una persecució en cotxe.

 

"Mireu què ens han fet els grangers. Ens han disparat a la finestreta i ens han empaitat per l'autopista. Déu meu! Estic ferida i plena de sang!"

El propietari de la granja, un cop quantificats els danys, presentarà denúncia. A més dels animals robats, l'estrès provocat als animals pot generar més pèrdues.

"Les conilles que han de parir, les que tenen petits totalment estressats. Les que han de parir la setmana que ve veurem si tenen avortaments, segur que n'hi haurà. El conill és un animal molt nerviós."

 

L'Ajuntament serà acusació

En els últims mesos, diverses granges catalanes han patit accions semblants de grups animalistes. El Departament d'Agricultura i l'Ajuntament de Gurb han fet costat als ramaders, i l'alcalde de Gurb, Josep Casassas, ha anunciat que el consistori es presentarà com a acusació particular en el cas de la granja de conills.

"Totes les reivindicacions són legítimes, però entrar a propietats privades, produir furts i a més a més que això genera un estrès important als animals i una inseguretat a les persones que hi puguin viure o treballar. Aquestes no són les formes i per tant nosaltres ens afegirem com acusació."

A més de problemes de seguretat i convivència, els ramaders també denuncien els problemes de bioseguretat que els van causar a les seves explotacions.

No és la primera vegada que les granges de Gurb pateixen les accions dels animalistes. A principis d'estiu una granja va ser víctima d'un robatori d'un vedell. La investigació per part dels Mossos d'Esquadra encara continua oberta i se citarà els activistes identificats en qualitat d'investigats.

ARXIVAT A:
Maltractament animal
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut