Vehicles i contenidors cremats a Salt en els actes vandàlics de principis d'any
Vehicles i contenidors cremats a Salt en els actes vandàlics de principis d'any
Salt

Nous actes vandàlics fan trontollar la convivència a Salt

Els actes de vandalisme que protagonitzen, des de divendres, les nits a Salt estan posant en perill la convivència a la població. El consistori titlla els incidents de "molt greus" i adverteix que estan "generant ràbia" entre els veïns de la població. Davant d'això, l'Ajuntament ha demanat més presència policial.

Actualitzat
Uns desconeguts han cremat cinc turismes i set motos durant la matinada de dissabte a diumenge a Salt. Són els últims incidents en aquesta localitat, on des de divendres es repeteixen els actes vandàlics.

Els Mossos d'Esquadra han informat que s'investiga l'origen de l'incendi dels vehicles i si aquest succés està relacionat amb la concentració de divendres a la nit davant la seu de la policia local de Salt per donar suport al lladre que fa una setmana va caure daltabaix d'un cinquè pis quan intentava escapar de la policia. La jornada va acabar amb la detenció de tres nois, dos d'ells menors d'edat.

Les detencions es van produir quan prop d'un centenar de nens i joves, alguns de 9 a 14 anys, es van concentrar davant l'edifici policial per protestar per les greus ferides que va patir un noi d'origen magrebí la setmana passada quan fugia dels agents locals. El ferit està ingressat en estat greu en la unitat de cures intensives de l'Hospital Josep Trueta de Girona després de caure accidentalment d'un immoble en el qual s'havia refugiat. Segons els Mossos, el jove va entrar a l'edifici quan fugia dels agents locals de Salt que el perseguien a ell i a un altre noi per intentar robar presumptament un ciclomotor.

Més presència policial

Davant d'aquesta situació, l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, ha demanat més presència policial al municipi. En declaracions als mitjans, Pineda ha avançat que ja ha parlat amb el delegat del govern i amb el director general de la policia per detallar-los la situació i ha afirmat que s'han compromès a reforçar el servei policial tant com calgui.

Pineda també ha assegurat que aquests incidents, que ha qualificat de "molt greus" i que "generen ràbia" entre els veïns de la població, no quedaran sense resposta.
Anar al contingut