Barcelona

Nou grans empreses contractaran més de 30 dones víctimes de violència de gènere a Catalunya

La Conselleria de Treball de la Generalitat ha tancat un acord amb nou grans empreses de Catalunya per a la contractació de més de 30 dones que pateixen o han estat víctimes de violència de gènere. L'acord preveu que la Generalitat, a través del Servei d'Ocupació de Catalunya, s'encarregui de portar a terme el procés de selecció i formació. Per la seva banda, cada empresa es compromet a contractar "com a mínim tres dones" que es trobin en aquesta situació per contribuir a la seva reinserció laboral, tot i que algunes de les empreses ja han expressat la seva intenció de superar aquest mínim.

Actualitzat
La consellera de Treball, Mar Serna, ha elogiat especialment que les empreses tinguin la voluntat de portar a terme aquesta iniciativa "en un context de dificultats econòmiques", fet que dóna a aquesta contractació "encara més valor simbòlic i real".

Les empreses que han subscrit el conveni són Aigües de Barcelona (Agbar), Caixa Catalunya, Caprabo, Gas Natural, El Corte Inglés, La Caixa, Grup Leche Pascual, Mercadona i Fundació La Caixa.

La titular de Treball del govern ha subratllat que, el 2007, 122 dones en situació de violència de gènere es van beneficiar dels itineraris específics de formació i inserció laboral.
Anar al contingut