La C-25 en l'enllaç amb la C-17, a Gurb, a les sis de la tarda
La C-25 en l'enllaç amb la C-17, a Gurb, a les sis de la tarda

Reobren de matinada l'enllaç la C-25 i la C-17 a Gurb, tallades ahir contra la sentència

Aquesta intersecció amb l'Eix Transversal s'ha reobert aquesta matinada

RedaccióActualitzat

Les protestes contra la sentència han provocat talls intermitents en diferents carreteres durant tot el dia.

Un d'aquests talls s'ha mantingut tota la nit: el de la C-17 a Gurb, just a la intersecció amb l'Eix Transversal que s'ha reboert aquesta matinada. També hi ha hagut talls nocturns a les Terres de l'Ebre, a l'N-340 i a l'AP-7.

Ha estat un autèntic col·lapse circulatori en un punt neuràlgic de comunicació de la Catalunya central. Centenars de persones, la majoria estudiants, han tallat la via.

Els Mossos els han desallotjat a primera hora de la tarda, però els manifestants han tornat a ocupar la calçada un cop la policia ha abandonat la zona.

A la nit, els manifestants han encès pneumàtics perquè no hi passés cap vehicle.
 

C-25, a Gurb, a les 18:00

C-17, a Gurb, a les 19:00

A primera hora de la tarda, els Mossos han desallotjat aquesta via ,però al cap de tres quarts d'hora els joves l'han tornat a tallar.
 

C-25, a les quatre de la tarda
 

Moment en què els Mossos han desallotjat la via a les tres de la tarda

El tall de l'Eix ha generat les protestes dels transportistes que hi han quedat bloquejats, alguns dels quals ja van patir ahir els talls de carreteres que es van fer com a resposta a la sentència. N'hi ha que demanaven que es fessin talls intermitents. Alguns, encara que és mostraven partidaris de les mobilitzacions, explicaven que els talls de carretera "només perjudiquen els catalans".

 


A les 11 de la nit els manifestants de la N-340 a Amposta s'han dirigit a peu per la carretera durant una hora fins a l'Aldea on han tallat l'autopista AP-7.
 

L'AP-7, tallada a Girona Oest

L'autopista AP-7 ha quedat tallada en tots dos sentits de la marxa a la sortida Girona Oest, a Sant Gregori, quan, cap a un quart de tres de la tarda, mig miler de persones han saltat a la via.

Els concentrats, que havien encès una foguera amb una gran fumarada, han començat a ser desallotjats pels Mossos poc abans de les 17:00.

Una trentena de furgonetes de la Brimo havien arribat on estaven els manifestants, la majoria joves. Els han advertit per megafonia que desallotgessin la via que si no procedirien a desallotjar-la. I així ha estat.

Hi ha hagut alguns moments de tensió, amb empentes i algunes càrregues amb cops de porra. Els manifestants han llançat algunes pedres i ampolles de plàstic però no hi ha hagut cap persona ferida.

Els Mossos, finalment, els han encerclat i els concentrats han marxat de l'autopista. Ha estat una operació que ha durat uns tres quarts d'hora.

 

 

La manifestació ha començat com una concentració, al migdia, davant dels jutjats de Girona, per donar suport a tres integrants de l'espai antiracista de Salt, que s'enfrontaven a un judici.

 


L'afectació ha estat entre els quilòmetres 55 i 71, segons el Servei Català de Trànsit. S'han fet desviaments senyalitzats cap a l'N-II a les sortides 6 (Girona Nord) en sentit Barcelona, i 8 (Cassà) en sentit França.

 

A les 22:00, Trànsit informava de les carreteres tallades en aquell moment:

N-340 a Amposta, a les 22:00

Després, unes 300 persones han anat caminant durant una hora per la N-340. A uns quatre quilòmetres, passades les onze de la nit, han tallat l'autopista AP-7 a l'altura de l'Aldea.

 

 

Al voltant de les 12 de la nit els manifestants han abandonat la protesta i s'ha reobert el trànsit en aquest punt de les Terres de l'Ebre.

 

 

Manifestants tallant les vies a Reus


A Barcelona, a primera hora de la tarda, un grup de manifestants asseguts a terra han tallat el trànsit a l'avinguda Paral·lel.


Després han anat fins a la plaça d'Espanya i han tallat la Gran Via.

 

 

Els estudiants han enfilat per la Gran Via fins a la plaça de la Universitat, on han fet una altra seguda.

 

 

Trànsit restablert

La C-25, l'Eix Transversal, també ha estat tallat en un altre punt, a Manresa, des de poc abans de la una, durant una hora.

A les dues ja estava restablert, per segona vegada, el trànsit a l'N-II a Mataró, davant de l'estació. Un grup de manifestants han ocupat la via a dos quarts d'una. Més tard s'han afegit a la protesta els integrants del Consell Comarcal del Maresme.

 

 

Aquest mateix punt ja havia estat tallat durant dues hores des de primera hora del matí.

 

Tall de la N-II a Mataró, davant de l'estació de tren, a primera hora d'aquest dimarts

 

Passades les dotze ha quedat tallada la C-63 a Anglès, a la Selva, quan un grup de manifestants ha ocupat la via.

Passades les dues ha quedat restablert el trànsit a la carretera N-260a a Olot, que estava tallada des de tres quarts de dotze.

A tres quarts d'onze s'ha restablert el trànsit a la C-66 a Celrà, al Gironès, que manifestants havien tallat poc abans de les deu.

Encara al Gironès, també ha quedat restablert el trànsit de la carretera N-141e a Bescanó, que un grup de manifestants havia tallat una hora abans.

 

 

 

 

Cap a tres quarts de dotze ha tornat a quedar restablerta la circulació a la C-65, a Cassà de la Selva. El tall d'aquesta carretera havia començat a primera hora del matí, a quarts de set, i s'havia mantingut durant tres hores, fins que els Mossos han desallotjat els manifestants.

 

 

Durant el desallotjament hi ha hagut càrregues i diversos cops de porra dels Mossos en els carrers del polígon industrial de Cassà. Mitja hora més tard, però, un grup de persones ha tornat a ocupar la via breument.

També hi ha hagut retencions a la C-12 a Garcia, a Tarragona, a conseqüència de la crema de pneumàtics que s'hi ha fet a primera hora, que ha interromput la circulació durant una estona, segons informa el Servei Català de Trànsit.

 

 

Poques afectacions ferroviàries

La circulació ferroviària ha presentat aquest dimarts al matí diverses incidències, conseqüència, en general, de les mobilitzacions de dilluns amb motiu de la sentència del procés.

Cap a tres quarts de dues un grup d'unes cinquanta persones ha saltat a les vies del tren a Tarragona.

 

 

L'acció, tanmateix, ha estat simbòlica, breu, perquè a les dues, després d'arribar davant de l'estació de Tarragona, els manifestants han abandonat les vies.

 

 


Restablert l'AVE entre Barcelona i Figueres

Renfe ha restablert el servei d'alta velocitat entre Barcelona i Figueres, a partir de les 11.40, després que s'han pogut reparar danys causats per la crema d'objectes a les vies aquest dilluns.

 

 

Passades les nou dels matí s'havia restablert la circulació de trens entre Mataró i Barcelona, que havia quedat interrompuda quan, una hora abans, una cinquantena de persones han ocupat una de les vies, afectant les línies R1 i RG1.

 

 

Després d'ocupar la via una estona, els manifestants han començat a caminar per les vies en direcció a Barcelona.

Al cap de tres hores, però, el servei no havia recuperat la normalitat i encara funcionava amb retards de 45 minuts.

 

 

Cap a dos quarts de vuit ja s'havia retirat un arbre tallat sobre la catenària, entre Sant Miquel de Fluvià i Flaçà, que interrompia la circulació de les línies R11 i RG1 de Rodalies des de primera hora.

 

 

Normalitat al servei

L'AVE entre Barcelona i Madrid funciona amb normalitat.

El primer servei entre Lleida i Cervera d'aquest dimarts, a les 06.55 s'ha fet per carretera degut als problemes derivats del tall d'ahir a la zona de Vilaseca.

Segons informa Renfe, la resta de serveis de Rodalies de Catalunya i trens d'alta velocitat i llarga distància que connecten Barcelona amb Madrid, el corredor mediterrani, el sud i el nord peninsular circulen amb normalitat.


Normalitat al metro i FGC

A Barcelona, torna a estar tallat l'accés directe de la línia 5 del metro a l'estació de Sants, a petició dels Mossos, que obliga a fer el transbordament entre metro i Rodalies per l'exterior.

El metro de Barcelona i els Ferrocarrils de la Generalitat funcionen amb normalitat.

A l'aeroport del Prat, d'altra banda, encara hi ha vint vols cancel·lats a conseqüència de les protestes que s'hi van fer dilluns.

ARXIVAT A:
Mobilitat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut