L'aeroport del Prat va recuperant la normalitat però encara hi ha 45 vols cancel·lats

Milers de persones van bloquejar la terminal 1 de l'aeroport fins ben entrada la nit per protestar contra la sentència del Suprem

RedaccióActualitzat

L'aeroport del Prat, l'epicentre de les protestes contra la sentència del procés, va recuperant la normalitat, tot i que aquest matí s'han hagut de cancel·lar 45 vols més que havien de sortir o arribar de Barcelona. Aquest dimarts, però, s'hi pot accedir sense problemes i no hi ha controls policials ni tampoc manifestants.

La terminal 1 va ser aquest dilluns el principal escenari de les protestes ciutadanes contra la sentència del Suprem als líders del procés. Milers de persones van bloquejar fins ben entrada la nit aquesta terminal. Els vols cancel·lats van ser més de cent d'un total de mil.

Ja no hi ha problemes al metro, i la línia 9 està normalitzada.


Dormint a l'aeroport

Centenars de passatgers
que aquest dilluns no van poder sortir han passat la nit a l'aeroport. Han dormit en cadires o a terra. S'han obert sales destinades als treballadors perquè els passatgers descansessin.

A les persones que van perdre el vol s'hi han sumat els viatgers que, després d'assabentar-se dels problemes d'aquest dilluns, han preferit arribar a l'aeroport molt abans de la sortida del seu vol.
 

Aprofitant qualsevol racó de la terminal per passar la nit
 

Més gent que mai dormint a l'aeroport

En un escrit als vidres de l'aeroport, un dels manifestants es disculpava amb els passatgers que havien perdut els seus vols...


En tot cas, ara es pot entrar i sortir de l'aeroport de Barcelona sense problemes.


Abans de la mitjanit es desconvocava l'acció de Tsunami Democràtic, amb l'anunci de noves accions per aquest dimarts, quan s'espera que es visqui una segona jornada de protestes al carrer, encara sense un objectiu definit.
 

Manifestants davant dels Mossos a la terminal 1 de l'aeroport (ACN)

El bloqueig policial de les vies d'accés va fer que moltes persones hi arribessin a peu: milers de manifestants van ocupar la terminal 1, davant un bloqueig policial que va desembocar en càrregues.

Hi va haver més d'un centenar de ferits. El SEM confirma que 24 els van traslladar a centres sanitaris, un d'ells amb una greu lesió ocular. Un dels tres detinguts per les protestes a tot Catalunya correspon a l'aeroport del Prat.

Aquest matí hi ha diversos talls a les carreteres catalanes i a la xarxa ferroviària.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut