L'ancià, batejat al seu país com "Nonno Sprint", ha demostrat ser tot un especialista a enganxar-se al cotxe de davant per no pagar e…
L'ancià, batejat al seu país com "Nonno Sprint", ha demostrat ser tot un especialista a enganxar-se al cotxe de davant per no pagar els peatges

"Nonno Sprint", l'italià de 80 anys que deu 4.000 euros per colar-se als peatges

Les càmeres de seguretat l'han gravat en més de cent ocasions saltant-se les barreres dels peatges arrambant-se al vehicle del davant

RedaccióActualitzat

Mario, un italià de 80 anys, i el seu vell i destartalat Fiat Punto s'han fet populars al seu país les últimes setmanes.

Conegut ara com a "Nonno Sprint", Mario viu en una residència d'avis a la població de Fiuggi, al Lacio. Fins fa pocs dies res no el distingia de la resta de residents, però tot ha canviat des que sobre aquest ancià hi ha un ordre de cerca i captura de la policia.

La companyia estatal d'autopistes d'Itàlia Autostrade li reclama més de 4.000 euros en peatges no pagats.

Segons l'acusació, l'avi ha conduït per diverses autopistes italianes sense pagar ni un sol peatge des de fa més de dos anys.

Com s'ho feia Mario per eludir els peatges? Doncs aplicant una tàctica que molts usuaris tenen per evitar pagar en l'entrada al metro: arrambar-se al de davant. La diferència és que Mario ho feia als carrils de prepagament del Telepass. Quan detectava un usuari del Telepass, accelerava fins a enganxar-se a l'altre vehicle i així passar el peatge abans que tornés a baixar la barrera.

El Fiat Punto amb Mario al volant apareix en més d'un centenar d'enregistraments de les càmeres de seguretat de diferents autopistes. Amb el cotxe al seu nom, la policia no va trigar gaire a localitzar el conductor infractor. La sorpresa va arribar quan van veure que l'infractor era un venerable octogenari que vivia en una residència d'avis.

Mario s'arrisca a anar a judici acusat de frau si no paga els 4.000 euros de deute. Però es nega a pagar. Segons el seu advocat, l'ancià argumenta que els peatges són massa cars i no es corresponen al "mal servei" que ofereix la concessionària de les autopistes italianes.

L'avi es mostra decidit a continuar recorrent el país de nord a sud sense pagar ni un euro. Els últims mesos ha estat a Roma, Nàpols i altres ciutats. 

Acostuma a viatjar de nit, diu, per avorriment.  Aprofita per agafar el cotxe i conduir quan "la resta d'ancians de la residència van a dormir". Assegura que viatjar sempre ha estat la seva passió i que fer quilòmetres al volant del seu Fiat Punto li "omple el cor". No està disposat, diu, a renunciar-hi: "M'agrada conèixer llocs nous i, mentre pugui, ho continuaré fent". 

De moment, ni l'advocat ni els dos fills de Mario han aconseguit fer-lo entrar en raó i que accedeixi a pagar la sanció. Si no canvia d'opinió, un jutjat haurà de decidir si el processa penalment pels impagaments.   

 

ARXIVAT A:
TrànsitPeatgesItàlia
Anar al contingut