Pablo Casado, María Dolores de Cospedal, José Manuel García-Margallo i Soraya Sáenz de Santamaría (EFE)
Els principals candidats a presidir el PP (EFE)
Madrid

Només el 7,6% dels militants del PP s'inscriuen per votar el successor de Rajoy

La Rioja, Navarra i Castella i Lleó són les comunitats on més s'ha implicat la militància per votar a les primàries

RedaccióActualitzat

El PP compta amb més de 860.000 afiliats, però només el 7,6% s'han inscrit per participar en les primàries per a la successió de Mariano Rajoy al capdavant del partit.

Segons les dades provisionals facilitades pel mateix Partit Popular, 66.384 militants s'han apuntat al procés per triar nou president, amb una votació prevista en primera volta per al 5 de juliol. Els dos candidats més votats entre els sis aspirants es disputaran la presidència en el congrés previst per al 20 i 21 juliol.

D'aquí a dos dies, el 28 de juny, es donaran les dades definitives d'inscrits. El PP compta amb 869.535 militants, d'acord amb el cens difós el 6 de juny.

Participació encara inferior a Catalunya

Per comunitats autònomes, i en xifres absolutes, on s'han inscrit més persones és a Andalusia (12.119), Madrid (10.020) i el País Valencià (7.113). En canvi, percentualment, la Rioja (37%), Navarra (28%) i Castella i Lleó (13%) són els territoris on la militància s'ha implicat més en aquestes primàries.

A Catalunya, on hi ha 33.731 militants del PP, se n'han apuntat 1.762, el 5,2%.

El portaveu popular al Congrés, Rafael Hernando, ha tret ferro a la baixa participació i ha dit que, si els militants no volen votar, és perquè estan "tranquils" i saben que el projecte del PP "no està en perill".
 


Sis aspirants

Els candidats a rellevar Rajoy són Soraya Sáenz de Santamaría, María Dolores de Cospedal, Pablo Casado, José Manuel García-Margallo, Elio Cabanes i José Ramón García-Hernández.

El setè candidat, el valencià José Luis Bayo, va quedar fora de la cursa aquest dilluns perquè, dels 100 avals que va presentar –el mínim necessari per fer-ho-, només 42 es van considerar vàlids.

ARXIVAT A:
PP
Anar al contingut