Pablo Casado en el congrés del PP que va passar la presidència a Núñez Feijóo, l'1 d'abril de 2022

No troben Pablo Casado perquè declari com a investigat per injúries a l'escola catalana

El jutge ho ha demanat a la seu del PP a Madrid i allà han dit que "ja no hi té despatx" i que "no saben on se'l pot localitzar"

Josep Maria Camps ColletActualitzat

Aquest dilluns estava previst que l'expresident del Partit Popular Pablo Casado declarés per videoconferència al jutjat 29 de Barcelona, però no ho ha fet perquè no l'han localitzat.

Aquest jutjat investiga Casado perquè el desembre del 2021 va donar a entendre que a Catalunya als nens castellanoparlants no els deixen anar al lavabo a l'escola.


El PP diu que no sap on localitzar-lo

El jutjat 29 va demanar al jutjat 11 de Madrid que comuniqués la citació de Casado a la seu del PP, al carrer Génova, però allà els van dir que "ja no hi té despatx" i que "no sabien on se'l pot localitzar".

La diligència del jutjat de Madrid és del 15 de desembre, i fa just una setmana, el 23 de gener, el titular del jutjat 29 de Barcelona, Santiago García, va suspendre la declaració.

García també va donar 5 dies a la Generalitat, que és qui va posar la querella contra Casado, perquè li comuniqui una nova adreça on poder trobar-lo.


Aïllar, negar el lavabo i posar pedres a la motxilla

L'origen de la querella són unes declaracions de Casado el 17 de desembre del 2021, quan encara era president del PP, en un acte de partit a Galícia, en què va dir això:

"Es pot tolerar que es demani apedregar i aïllar a classe un nen de cinc anys? Es pot tolerar que hi hagi professors amb instruccions per no deixar anar al lavabo els nens perquè parlen en castellà? Que hi hagi nens que per parlar en castellà al pati els posessin pedres a la motxilla?"

Quatre dies després la Generalitat va anunciar que havia posat una querella contra Casado al Tribunal Suprem per aquestes declaracions acusant-lo d'"injúries, calúmnies i incitació a la violència".

Del Suprem a Catalunya, després a Galícia i tornar a Catalunya

Però quan a l'abril va deixar de ser president del PP i diputat al Congrés, el Suprem va arxivar la causa i la Generalitat va posar una nova querella en un jutjat ordinari de Barcelona.

Al juny aquest jutjat es va inhibir perquè va considerar que, com que les declaracions s'havien fet a Galícia, se n'havia d'encarregar un jutjat gallec, però la Generalitat va posar un recurs.

A l'agost es va acceptar aquest recurs, el cas va tornar a Barcelona, i al novembre el jutjat número 29 va citar Casado per declarar com a investigat el 30 de gener, és a dir, aquest mateix dilluns.

Fonts de la Generalitat han dit que estan buscant la manera que tant el contingut de la querella com la citació arribin a Casado i es pugui celebrar finalment la vista.

En la interlocutòria de fa una setmana, el jutge Santiago García no aclareix si el PP ha aportat a la causa la gravació completa de les declaracions de Casado d'aquell dia, cosa que també havia demanat.

Pablo Casado en el congrés del PP amb què va passar la presidència a Núñez Feijóo, l'1 d'abril de 2022 (Europa Press)

 

ARXIVAT A:
Educació Procés catalàPablo CasadoGeneralitat de Catalunya
Anar al contingut