Casado diu ara que no es deixa anar al lavabo els nens que parlen castellà a l'escola

El president Aragonès diu que els serveis jurídics de la Generalitat estudiaran les polèmiques declaracions de Casado

Ferran Vila CabanasActualitzat

El líder del PP insisteix a assegurar que els nens que volen parlar castellà a l'escola són assetjats a Catalunya. En un acte del PP a Galícia, Pablo Casado ha assegurat aquest divendres que a les escoles catalanes hi ha instruccions de no deixar anar al lavabo si es parla castellà:

"Es pot tolerar que es demani apedregar i aïllar a classe un nen de cinc anys? Es pot tolerar que hi hagi professors amb instruccions per no deixar anar al lavabo als nens perquè parlen en castellà? Que hi hagi nens que per parlar en castellà al pati els posessin pedres a la motxilla?"

El líder popular també ha assegurat que les escoles s'assenyala als fills de guàrdies civils i policies nacionals:

Es pot tolerar que als fills de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional se'ls assenyali a classe i es digui que no poden estar integrats?

Per Casado, "això es el que està fent no només ERC, Junts i la CUP, també el partit que els fa imprescindibles a nivell nacional, el PSOE."

El president gallec, que seguia la intervenció des de primera fila, ha aprofitat el seu torn de paraula per deixar anar un missatge subtil. Alberto Núñez Feijóo li ha demanat tranquil·litat al líder del partit: 

"És molt millor la serenitat i la unitat de Galícia que la tensió, la divisió i l'agitació d'altres llocs. Així és com treballem al PP de Galícia, i aquesta feina està al servei del gran repte que tens tu avui: portar la responsabilitat, la serenitat i la calma a la política espanyola."


Els serveis jurídics del govern estudien accions

 El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat a través de Twitter que els serveis jurídics de la Generalitat estan estudiant unes declaracions que qualifica d'"infames". Diu que el govern "defensarà sempre la veritat i el professorat d'atacs indecents".

Des del govern espanyol, la ministra portaveu, Isabel Rodríguez, assegura que la política d'oposició de Casado resta "a Espanya, a la qualitat democràtica i al prestigi de les institucions". Rodríguez denuncia que el cap de l'oposició s'està radicalitzant:

"Hi ha moltes maneres de criticar aquest govern, però crec que el senyor Casado no està representant ni els seus propis votants."

La portaveu del govern espanyol ha tornat a insistir a no utilitzar la llengua per dividir.


Declaracions pujades de to

Les noves paraules del líder popular arriben després de setmanes de polèmica política per la decisió judicial que obliga un grup de P5 de l'escola de Canet a impartir el 25% de l'ensenyament en castellà.

Això, juntament amb la sentència del Suprem que confirma que el 25% de les classes s'han de fer en castellà arreu de Catalunya, ha provocat un tancament de files d'independentistes i comuns a favor de la immersió lingüística.

Per contra, PP, Vox i Ciutadans han insistit a criticar amb duresa aquest model i reclamar que el castellà passi a ser vehicular a l'escola.

El PSC, que formava part del consens a favor de la immersió, ha votat aquesta setmana al Parlament a favor de la proposta del PP que les escoles apliquin el 25% de castellà a partir del curs vinent.

Aquest dijous, el president Pere Aragonès va encapçalar una cimera per la llengua i va anunciar un paquet de mesures entre les quals destaquen les instruccions als inspectors d'Educació perquè garanteixin que les escoles estan aplicant el model d'immersió lingüística.

 

ARXIVAT A:
PPCatalà Pablo Casado
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut