El govern es querella contra Casado per atacar l'escola catalana amb afirmacions falses
Pablo Casado a l'acte en què va dir que a les escoles catalanes s'assetja els nens que parlen castellà, el desembre a Galícia (Europa Press)

El govern es querella contra Casado per atacar l'escola catalana amb afirmacions falses

El govern ha presentat una querella davant del Tribunal Suprem contra el líder del PP, que va dir que hi ha professors amb instruccions de no deixar anar al lavabo nens que parlen castellà

Actualitzat

El govern s'ha querellat contra les declaracions de Pablo Casado sobre l'escola catalana. El líder del PP, en unes controvertides declaracions, va dir que a les escoles catalanes no es deixava anar al lavabo els infants que parlen en castellà.

L'anunci de la querella del govern davant del Tribunal Suprem l'ha fet la portaveu, Patrícia Plaja, a la roda de premsa del Consell Executiu de la Generalitat: 

"El govern ha presentat ja una querella al Tribunal Suprem contra les declaracions del líder del Partit Popular on assegurava que les escoles de Catalunya els nens i nenes no podien anar al lavabo si parlaven en castellà."

Plaja ha explicat que, tal com va anunciar el mateix president Aragonès, es considera que les declaracions de Casado "no només són absolutament falses sinó que a més el que fan és atacar directament el conjunt del professorat de Catalunya i el sistema educatiu". L'acusen pels delictes d'injúries, calúmnies i incitació a la violència.

Casado va afirmar que els nens que volen parlar castellà a l'escola són assetjats a Catalunya. En un acte del PP a Galícia divendres passat, el líder popular va acusar les escoles catalanes de donar instruccions per no deixar anar al lavabo si es parla castellà. També va dir que a les escoles s'assenyala els fills de guàrdies civils i policies nacionals i que es dicrimina en funció de la professió dels progenitors.

Casado va acusar "no només ERC, Junts i la CUP" sinó "també el partit que els fa imprescindibles a nivell nacional, el PSOE."


Declaracions "infames" per Aragonès

Ja aleshores el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va anunciar que els serveis jurídics de la Generalitat estaven estudiant les declaracions.

Aragonès les va qualificar d'"infames", va assegurar que el govern defensaria "sempre la veritat i el professorat d'atacs indecents" i va titllar de mentider Casado:

"Deixeu l'educació en pau. Prou mentides. Prou d'aquesta baixesa moral. Prou d'atiar l'odi."

La resposta del PP: "Anirem fins al final"

La portaveu del Partit Popular al Congrés, Cuca Gamarra, considera que l'anunci de la querella del govern contra Pablo Casado és el món al revés, ja que assegura que no pot ser que el govern que no compleix la llei es querelli contra aquells que exigeixen que es compleixi. "A nosaltres no ens farà callar ningú", ha afirmat la portaveu del PP. 

Gamarra ha assegurat que continuaran denunciant i aniran fins al final. 

ARXIVAT A:
Pablo CasadoPere AragonèsPPCatalà
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut