Caracas

Nicolás Maduro decreta festa els divendres durant dos mesos

La mesura vol estalviar energia perquè la sequera ha buidat els embassaments que produeixen l'electricitat de Veneçuela

RedaccióActualitzat

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha fet un decret que redueix la setmana laboral de cinc a quatre dies, de manera que els divendres d'abril i maig seran festius. L'objectiu és estalviar electricitat, perquè els 18 embassaments del país han baixat les seves reserves a causa de la sequera atribuida al "Niño".

Maduro, que va explicar la mesura aquest dimecres per televisió, va demanar als veneçolans que contribueixin a l'estalvi a casa, i que no facin servir els electrodomèstics que consumeixen més electricitat, com assecadors de cabell i aires condicionats:

"Davant de situacions extremes de la naturalesa, consciència extrema. Si no aconseguim que hi hagi estalvi a les llars, totes aquestes mesures no sumaran prou."

Maduro també ha ampliat les hores que els centres comercials hauran de generar-se ells mateixos l'energia elèctrica, de quatre a nou al dia, i ha decretat que les empreses industrials i l'administració redueixin el consum un 20%. També es faran talls de subministrament d'aigua en algunes zones del país durant bona part del dia.

L'embassament de Guri, que subministra el 70% de l'electricitat de Veneçuela, és un dels més afectats, amb el nivell de l'aigua només tres centímetres per sobre del "nivell extrem" de 240 metres per sobre del nivell del mar, segons ha explicat el mateix Maduro.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut