Edifici de l'institut de l'Ebre, a Tortosa
Edifici de l'Institut de l'Ebre, a Tortosa (ACN)

Multa de 50.000 euros a un institut de Tortosa per tenir alumnes treballant al centre

Inspecció de Treball conclou que sis estudiants tenien convenis de pràctiques "fraudulents" amb una empresa que no van trepitjar mai

Inspecció de Treball ha confirmat les "irregularitats" que va detectar fa un mes a l'Institut de l'Ebre, a Tortosa, i ha decidit sancionar el Departament d'Ensenyament amb 50.000 euros. La investigació conclou que diversos alumnes de cicles d'informàtica estaven cobrant per fer pràctiques al centre quan en realitat tenien un conveni "fraudulent" amb una empresa externa, que no van arribar a trepitjar mai.

Així, Treball assenyala que almenys sis estudiants tenien "una relació laboral ordinària" amb l'institut --on feien tasques de manteniment i reparació dels equips informàtics-- que "s'emmascarava en pràctiques curriculars" a l'empresa Ebresoft. Els fets van tenir lloc entre el gener del 2020 i el juny del 2023.

L'acta d'infracció, a la qual ha tingut accés l'ACN, determina "amb claredat" que els convenis "no són vàlids" i que els alumnes no poden fer pràctiques curriculars al centre on estan matriculats.

A més, constata que "no van anar mai" a les instal·lacions de la companyia en qüestió "ni coneixen cap tutor" que hi estigui vinculat.

Amb tot, la sanció ascendeix a 42.000 euros, 10.500 per estudiant, i s'hi sumen 8.876 euros --en una segona resolució-- en concepte de deute per la "falta d'afiliació o alta" a la Seguretat Social. En total, més de 50.000 euros.

Educació presenta al·legacions

El delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó, ha assegurat que Educació ha presentat al·legacions a les dues actes i que els dos procediments no estan tancats ni la sanció és definitiva. De totes maneres, haurà de pagar la multa si acaba sent ferma.

Per la seva banda, la direcció del centre ha dit que estan "exempts de responsabilitat" i que estan pendents d'una auditoria dels comptes que el departament hauria encarregat.

Tant la CGT com la Intersindical han exigit el cessament de la direcció de l'Institut de l'Ebre, a qui acusen de "supervisió deficient".

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut