A judici el raper Morad per animar a desordres en un rodatge a l'Hospitalet
Imatge d'una actuació del cantant el juny del 2022 (ACN/Jordi Borràs)

Morad accepta 2 anys de presó pels enfrontaments amb la policia en el rodatge d'un videoclip

Amb l'acord judicial, el cantant no haurà d'entrar a la presó si no reincideix en els pròxims dos anys

RedaccióActualitzat

El raper Morad ha acceptat una condemna de dos anys de presó pels delictes d'incitació a desordres públics i atemptat a l'autoritat durant l'enregistrament d'un videoclip a l'Hospitalet de Llobregat.

Per aquests fets la Fiscalia demanava per al cantant set anys de presó, però un pacte a les portes del judici, que arrencava aquest dimecres a l'Audiència de Barcelona, evitarà que hagi d'entrar a la presó, si no reincideix en els pròxims dos anys. I haurà de pagar també una multa de 900 euros.

L'acord ha arribat després que Morad ha dipositat al jutjat els 2.041 euros en concepte de responsabilitat civil pels danys a sis vehicles policials.

A judici el raper Morad per animar a desordres en un rodatge a L'Hospitalet
Morad, a l'arribada al judici a l'Audiència de Barcelona (EFE/Quique García)

El 14 d'agost del 2021, Morad va començar a gravar un videoclip al carrer, amb unes 150 persones de públic i figurants. Davant les queixes de veïns pel soroll, agents de la policia local de l'Hospitalet hi van acudir i el van instar a parar perquè no tenia permís de l'Ajuntament per gravar a la via pública i tampoc per fer servir un dron.

L'escrit de la Fiscalia apunta que Morad va desatendre l'ordre amb una "conducta hostil i obstruccionista", i va etzibar als agents la següent amenaça: "Si seguiu apareixent a la plaça, això acabarà malament."

A judici el raper Morad per animar a desordres en un rodatge a L'Hospitalet
Morad actuant en el Share Festival, al Parc del Fòrum el juliol del 2023 (Lorena Sopena / Europa Press)

"Instigador" dels disturbis

Segons el fiscal, Morad va actuar com a instigador perquè tots els assistents increpessin els agents, a qui el famós raper va cridar: "El carrer és nostre" i "No hi pinteu res, aquí".

Les persones que participaven en el videoclip van començar a insultar els policies i els van llançar ous i pedres mentre el raper els esperonava amb expressions com "teniu la punteria al cul".

L'acusació pública valorava en més de 2.000 euros els desperfectes en sis cotxes policials.
 

Crema de cotxes, robatori, conducció temerària i amenaces

A banda dels seus èxits dalt de l'escenari, Morad també és sovint notícia per les diverses causes obertes que té amb la justícia, ja sigui per intent de robatori, per conducció temerària i sense carnet, per incitació a cremar cotxes i contenidors o per amenaces a agents de policia.

A judici el raper Morad per animar a desordres en un rodatge a L'Hospitalet
Morad, jutjat el 2022 per un robatori en un domicili (ACN)

La d'aquest dimecres no era la primera cita amb la justícia, ni tampoc l'únic incident amb les autoritats durant un rodatge.  

Aquest mes de novembre passat, el rodatge d'un videoclip que gravava amb el cantant Dellafuente al barri de Llefià de Badalona va acabar també amb llançaments d'objectes, corredisses i alguns episodis de tensió entre els fans i la policia.

Un altre embolic judicial del raper, pel qual la Fiscalia demana 6 anys de presó, va ser arran de l'agressió a uns agents de policia local al barri de la Florida de l'Hospitalet el juliol del 2021, durant el confinament nocturn per la pandèmia de la covid-19.

Per decisió judicial, el raper té prohibit entrar al barri de la Florida, on s'ha criat i lloc habitual dels seus rodatges, per haver incitat en més d'una ocasió a desordres públics.

 

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut