Analía Gadé, l'any 1987 (EFE)
Madrid

Mor l'actriu Analía Gadé als 87 anys

Nascuda a l'Argentina, vivia a Madrid des de la dècada dels 50, i va tenir una carrera de més de 50 anys al cine, al teatre i a la televisió

RedaccióActualitzat

Ha mort als 87 anys l'actriu Analía Gadé a causa d'un càncer que li tractaven des de fa tres anys.

María Esther Gorostiza, coneguda amb el nom artístic d'Analía Gadé, va néixer a l'Argentina, però vivia a Madrid des de l'any 1956.

La seva carrera, de més de 50 anys dedicada al cinema, al teatre i a la televisió, va ser especialment prolífica durant les dècades dels 50, 60 i 70. Va participar en més de 50 pel·lícules.

 

 

De seguida que va arribar a Espanya, va començar a treballar al cine i al teatre i va ser parella de l'actor i director Fernando Fernán Gómez, que la va dirigir a "La vida por delante", "La vida alrededor", "Sólo para hombres" i "Mayores con reparos". Entre els anys 50 i els 70 va treballar amb directors com Rafael Gil, Pedro Lazaga, José María Forqué, José Antonio Nieves Conde, Ignacio F. Iquino, Jorge Grau o Jaime Camino.

A la dècada dels 50 va protagonitzar comèdies romàntiques com "Las muchachas de azul", de Pedro Lazaga, el 1957, o "Una muchachita de Valladolid", de Luis César Amadori, el 1958.

 

 

El 1961 va participar a "Madame Sans-Gene", de Christian-Jaque, on compartia cartell amb Sophia Loren. El 1965 va treballar amb Jean-Paul Belmondo a "Secuestro bajo el sol", de Jacques Deray.

A partir dels anys setanta s'inclina per papers més dramàtics. D'aquesta època són "Las melancólicas", de Rafael Moreno Alba, "Les llargues vacances del 36", de Jaime Camino, "La revolución matrimonial", de José Antonio Nieves Conde, o "Cartas de amor de una monja", de Jorge Grau.

 

 

Va acabar centrant la seva carrera al teatre i a la televisió. El 2001 va intentar tornar al cinema i al teatre, però els problemes de salut la van obligar a retirar-se definitivament.

 

 

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut