La cara de sorpresa de la Kabosu ja s'ha convertit en una icona a les xarxes socials (kabosumama/Instagram)

Mor la Kabosu, la gossa dels mems, cara del Dogecoin i logo efímer de Twitter

La imatge de la gossa japonesa va arribar al màxim de popularitat quan Elon Musk la va utilitzar com a logo de Twitter durant unes hores, substituint l'ocell blau

RedaccióActualitzat

El Dogecoin i les xarxes s'han quedat sense el seu animal més emblemàtic. La Kabosu, cara visible d'aquesta criptomoneda i protagonista d'innombrables mems, ha mort als 18 anys. Ho ha anunciat la seva propietària, Atsuko Sato, en un poema en japonès publicat al seu blog personal i en publicacions a Instagram:

El compte oficial del Dogecoin ha difós l'escrit de comiat de Sato a través d'una piulada en què explicaven que la Kabosu "ha mort pacíficament" i recorden que "l'impacte que ha tingut aquesta gossa arreu del món és incommensurable":

La Kabosu --carbassa en japonès-- va ser rescatada quan l'estaven a punt de sacrificar i la van adoptar d'una gossera l'any 2008. Vivia a Sakura, al Japó, amb els seus amos i tres gats. La seva propietària va publicar per primer cop la foto de Kabosu el febrer de 2010. La imatge va fer la volta al món a través de Reddit i Tumblr. Ho explica el compte WeRateDogs en una piulada:

La Kabosu ha estat la màxima exponent de la shiba inu, una raça japonesa molt antiga que s'ha fet servir com a gos de caça.

De cara del Dogecoin a logo efímer de Twitter

La Kabosu es va viralitzar l'any 2010 i el 2013 es va convertir en la cara del Dogecoin, la criptomoneda alternativa creada com a sàtira del bitcoin i de la febre per les divises digitals.

La criptomoneda alternativa Dogecoin ha popularitzat la imatge de la Kabosu (Dado Ruvic/Reuters)

L'autèntic esclat de la Kabosu va arribar quan Elon Musk va començar a publicar piulades amb la seva imatge el 2020. Des d'aleshores, el magnat propietari de Tesla ha continuat promocionant el Dogecoin, contribuint a incrementar exponencialment el valor de mercat d'aquesta criptomoneda, que l'any passat va arribar als 4.000 milions de dòlars.

Però el cim de la popularitat de la gosseta va ser el 2022, quan Musk va decidir substituir durant unes hores l'ocell de Twitter per la cara de la Kabosu. Aquesta iniciativa, una de les moltes excentricitats de Musk, va precedir el canvi de nom de la xarxa, de Twitter a X.


Kabosu, inspiració de mems

Més enllà de ser la cara visible del Dogecoin i "musa" d'Elon Musk, en els seus 18 anys de vida la Kabosu no ha parat d'aparèixer a mems per les xarxes socials. Així és com la recorden molts internautes:

Les xarxes han plorat la seva mort fent servir la cara de sorpresa de la gossa:

 

ARXIVAT A:
Viral Xarxes socials
Anar al contingut