Barcelona

El PPC respecta la decisió sobre el referèndum i que es permeti la concentració de la Falange

La presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, ha expressat el seu "més absolut respecte" per la decisió judicial de no permetre el referèndum independentista a les dependències de l'Ajuntament d'Arenys de Munt i per l'autorització donada a Falange perquè es concentri. El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha mostrat la "satisfacció" del seu partit per aquesta decisió judicial i ha advertit que, tot i així, demanarà que el conseller de Governació, Jordi Ausàs, comparegui al Parlament per explicar per què va criticar el recurs de l'advocacia de l'Estat.

Actualitzat
Sánchez-Camacho ha subratllat que el PPC "sempre" ha estat a favor que es prenguessin mesures per evitar "deliris independentistes". En aquest sentit, ha expressat la seva "preocupació" pels "deliris sobiranistes" que detecta a CDC, i ha preguntat a UDC què pensa de l'actitud del seu soci de federació. També ha demanat al govern català que garanteixi el compliment de l'acord judicial pel qual es manté la suspensió de l'autorització a l'Ajuntament d'Arenys de Munt per al referèndum d'autodeterminació del dia 13.

De la seva banda, el president de Ciutadans, Albert Rivera, ha mostrat la "satisfacció" del seu partit per aquesta decisió judicial i ha advertit que, tot i així, demanarà que el conseller de Governació, Jordi Ausàs, comparegui al Parlament per explicar per què va criticar el recurs de l'advocacia de l'Estat. Ha afirmat que si continua amb aquesta actitud, el conseller hauria de "dimitir", encara que ha deixat clar, però, que Ciutadans no està en contra que una entitat privada pugui convocar un referèndum, sempre que no compti per a això amb "mitjans públics".
Anar al contingut