Girona/Madrid

Montilla considera que "la nova gestió del Prat és un avenç, però insuficient"

El president de la Generalitat, José Montilla, s'ha referit, en una conferència a Girona, a la proposta del nou model de gestió aeroportuària que ha fet pública el ministre de Foment, José Blanco. Montilla considera que "és un avenç, però insuficient". Així mateix, ha recordat que tot i que la gestió de l'aeroport barceloní no figura a l'Estatut, és una petició reiterada i coneguda de la societat civil catalana. En aquest sentit, el president ha fet una crida als ciutadans i els ha demanat que siguin conscients que en les pròximes eleccions "decidirem quin camí ha de seguir Catalunya per a tota una generació".

Actualitzat
El cap del govern ha afirmat que el plantejament del ministre José Blanco "és un bon punt de partida, en primer lloc, perquè fa possible la gestió individualitzada de l'aeroport del Prat" i li atorga, per tant, "capacitat de competir". També, "perquè preveu la participació de la Generalitat i del sector privat" en aquesta infraestructura. Això, però, és insuficient. "Som tossuts. Continuarem negociant", ha afegit.

José Montilla ha recordat que la proposta de Foment no és definitiva i que ara s'obre un període on "hi haurà un conjunt de modificacions legislatives per propiciar aquest canvi de model que fa referència al Prat i al conjunt dels altres aeroports".

Unes eleccions decisives


El president de la Generalitat s'ha referit també al nou any electoral que acaba de començar. "No seran unes eleccions més", perquè "no decidirem, només, una legislatura; no decidirem, només, un govern i una majoria parlamentària, decidirem quin camí ha de seguir Catalunya per a tota una generació."
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut