Madrid

Blanco assegura que no s'ha plantejat cedir la gestió de l'aeroport del Prat a la Generalitat

Just el dia abans de presentar al Congrés el seu nou model de gestió aeroportuària, el ministre de Foment, José Blanco, ha assegurat que no s'ha posat mai sobre la taula la possibilitat de cedir la gestió de l'aeroport del Prat al govern de la Generalitat. Les declaracions, que han despertat les crítiques tant dels socis de govern del PSC al govern, com dels partits de l'oposició. Des del programa "Àgora" de TV3, el conseller Nadal ha respost que si bé és cert que no s'ha plantejar mai un canvi de titularitat del Prat, "el que volem és gestionar-lo".

Actualitzat
Les negociacions del govern espanyol amb la Generalitat sobre el nou model de gestió aeroportuària no han satisfet les aspiracions del catalans de tenir un pes determinant en les decisions sobre el funcionament de l'aeroport del Prat.

De les converses que el ministre de Foment, José Blanco, ha tingut amb el tripartit, es desprèn que no preveu l'opció de cedir la gestió de l'aeroport del Prat a la Generalitat. Foment només considera la possibilitat de fer copartícips les autonomies en la presa de decisions dels aeroports que són rendibles. El govern català, però, es vol assegurar que com a mínim podrà vetar les decisions importants que tenen a veure amb els horaris o les taxes, opció que Foment tampoc ha posat sobre la taula.

Nadal: "Blanco pot plantejar una gestió individualitzada del Prat"

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha explicat a "Àgora" que en aquesta matèria encara no hi ha acord. "No s'ha avançat prou en el pes de la Generalitat en el consell d'administració de la societat, ni de les altres administracions i la cambra de Comerç", ha afirmat.

Tot i això, Nadal ha afirmat que la "novetat favorable" és que el ministre Blanco pot plantejar una gestió individualitzada, competitiva de l'aeroport del Prat". Segons ha afegit, les decisions principals es prendrien a Barcelona, un canvi que el conseller ha qualificat de "radical".

Anar al contingut