Barcelona

Montilla anuncia que la Generalitat demanarà el traspàs de rodalies de Renfe en la pròxima reunió de la comissió bilateral

El president de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat en la sessió de control al Parlament que el govern demanarà que s'obri la ponència pel traspàs de la titularitat del servei de rodalies de Renfe en la pròxima reunió de la comissió bilateral Estat-Generalitat. Aquesta reunió està prevista per al 17 de juliol. Montilla ha assegurat que intentaran exposar els motius que justifiquen aquesta demanda "de manera clara" als representants de l'estat i ha donat a entendre que Madrid té predisposició a acceptar-la.

Actualitzat

Les infraestructures i en concret les deficiències del servei de Renfe a Catalunya han protagonitzat de nou la sessió de control del Parlament. ICV-EUiA i el PPC han coincidit a demanar a la cambra la dimissió de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, sumant-se així a una demanda que CiU i ERC ja han expressat altres vegades.

El cap de l'oposició, Artur Mas, ha reclamat que el govern doni suport a la petició de compareixença de la ministra de Foment al Parlament per parlar sobre Renfe. El president Montilla ha defugit sumar-se a la petició, però ha assegurat que veu ara "tan prioritari" que el govern espanyol faci efectives les inversions en aquesta infraestructura com que traspassi el servei.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut