Barcelona

Montilla afirma que el PSC ha demostrat que prioritza Catalunya per sobre del PSOE

El president de la Generalitat, José Montilla, dóna per demostrat el compromís del seu partit, el PSC, amb Catalunya. Just un any després de dedicar al president espanyol, Rodríguez Zapatero, la màxima que prioritzaven Catalunya per sobre del PSOE, Montilla ha assegurat, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", que llavors va voler "deixar molt clar el meu compromís amb el país". I ha afegit: "Crec que ho hem demostrat al llarg d'aquest any", en referència a les negociacions entre tots dos governs pel nou model de finançament.

Actualitzat
La vigília del ple monogràfic sobre el nou model de finançament que la Generalitat ha pactat amb l'executiu espanyol, un ple que s'ha ajornat dos dies com a senyal de dol pels quatre bombers morts en l'incendi dels Ports, José Montillano amaga que preveu tensions futures per la diferència d'interessos entre els dos governs.

El president de la Generalitat s'ha referit també a aquest debat a la cambra catalana per treure importància al previsible cos a cos amb el líder de CiU, Artur Mas, pel seu rebuig frontal al model pactat pel govern. Montilla ha recordat que "no és un ple per a dues persones, sinó per al conjunt de forces polítiques parlamentàries", i perquè el mateix executiu català exposi el model.

Montilla ha remarcat el to de prudència i mesura de l'expresident Jordi Pujol en la declaració institucional que va fer per rebutjar el finançament, però, tot i això, ha evitat valorar-ne el fons.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut