Madrid

Monedero alerta que Podem comença a "assemblar-se" a la resta de partits

El secretari de Programa de Podem lamenta que, entrant en el joc de "les urgències de la partitocràcia", el partit "deixi de tenir temps" per reunir-se amb les seves bases i consideri "més important un minut de televisió"

Actualitzat

El secretari de Programa de Podem, Juan Carlos Monedero, ha advertit que Podem comença a "assemblar-se" a la resta de partits i s'ha mostrat "decebut" amb la política, la qual cosa fa que es plantegi retirar-se de la primera línia. El dirigent del partit afirma que la seva formació "és el més decent que hi ha a la política espanyola", però ha lamentat que a vegades el "contacte permanent amb allò que pretenien superar" els faci assemblar-se "als que volen substituir".

"La política de partits és necessària però és molt ingrata", apunta Monedero, que afirma que en el moment que els partits "tenen com a objectiu principal accedir al poder, entren en el joc electoral i comencen a ser ostatges del pitjor de l'Estat, que és la seva condició representativa". En aquest sentit, ha apuntat que "la política concreta té regles i companyies que jo vull lluny de mi" i ha confessat que se sent "totalment decebut i traït" per la "concepció general de la política".

"A les seus dels partits, al costat de la màquina de triturar paper sempre hi ha una màquina de triturar bondat."

En una entrevista al programa "La Cafetera" de Radiocable, Monedero ha lamentat que, entrant en el joc de "les urgències de la partitocràcia", Podem "deixi de tenir temps" per reunir-se amb les seves bases i consideri "més important un minut de televisió". El número tres del partit creu que Podem ha de "recuperar la frescor" amb què van néixer i posar "més atenció a allà d'on venim", en comptes d'"allà on volem anar".

"No ha de semblar que som bons nois nets i polits i que no causarem problemes al poder. És tot el contrari. Volem causar molts problemes al PP i als que han fet d'Espanya un partit subdesenvolupat."

Monedero ha elogiat el secretari general del partit, Pablo Iglesias, perquè creu que té "la virtut de representar el conjunt" de la formació. Sobre les dues ànimes de Podem, creu que "és bo que hi hagi gent a qui agradi més reunir-se amb grans banquers i donar aquesta sensació de partit normalitzat", però que també és "molt important" que hi hagi altres persones, com ell, que prefereixin "baixar més al carrer, escoltar més als cercles i parlar amb més claredat". Pel secretari de Programa de Podem, "la màgia de Pablo és mantenir aquest equilibri".

"Més de Galeano que de Joc de Trons"

"On està escrit que la política concreta impliqui firmar un salconduit per a la mentida, l'engany, la traïció i les males arts? Enlloc.", ha dit Monedero, que també ha defensat que ell és "més de Galeano que de Joc de Trons", una de les sèries preferides del secretari general de Podem, Pablo Iglesias, que fins i tot va regalar-la al rei Felip.

Hores més tard, al seu compte de Twitter, Monedero ha matisat les declaracions i ha insistit que continua treballant en el programa de Podem i perquè sigui "la força de canvi a Espanya":

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut