Barcelona

Moments de tensió entre els anti-Bolonya i els professors partidaris de fer classe

Es mantenen les tancades d'estudiants en diverses facultats de la UB i de la UAB. En alguns centres no es fan classes, com a la Facultat de Geografia i Història del Campus del Raval, cosa que provoca discussions entre els anti-Bolonya i els docents que volen fer-ne. Un dels quatre espais que estava ocupat, la Facultat de Dret de la UAB, s'ha desallotjat durant més d'una hora per un avís de bomba que ha resultat fals. D'altra banda, la trentena de professors i personal administratiu que han passat la nit de dimecres a dijous en una aula de l'edifici històric de la UB en solidaritat amb els estudiants han abandonat la protesta a les vuit del matí per permetre que s'hi pogués fer classe.

Actualitzat
Un avís de bomba ha obligat a desallotjar la Facultat de Dret de la UB, un dels quatre espais ocupats, aquest dijous al voltant de les 5 de la tarda. Entre 200 i 300 estudiants han estat evacuats del centre i s'han estat una hora a l'exterior juntament amb l'equip de govern de la facultat. Després els Mossos d'Esquadra han tancat el recinte, situat a l'avinguda Diagonal, enmig de la queixa d'algun dels manifestants. La policia ha comprovat que era una falsa alarma i està previst que els estudiants tornin aquest mateix vespre a l'interior de la facultat.

Al marge d'aquest incident, continuen ocupades la Facultat de Geografia i Història del Campus del Raval, i a la de Belles Arts, on s'hi han tancat aquest dimecres a la nit. A la UAB, els estudiants ocupen el deganat de la Facultat de Lletres.

La protesta que té més ressò és la de la Facultat de Geografia i Història del Raval de Barcelona, on tampoc es fan classes. Habitualment hi van uns 4.000 estudiants, però aquest dijous n'hi han anat molt pocs perquè, segons els anti-Bolonya, sabien que hi havia vaga. Al llarg d'aquest dijous al matí hi ha hagut discussions entre alumnes contraris al Pla Bolonya i els professors que volen treballar.

Els professors abandonen la tancada

Pel que fa a la tancada d'una trentena de professors a la UB, ha acabat a primera hora amb la posada a punt de l'aula. En el moment de tancar-se, el docent Santiago López va explicar que es tancaven  per denunciar el "gir repressiu i autoritari" que s'està donant en l'espai universitari. López també va expressar la voluntat de rebutjar el "setge i desmantellament de la universitat pública i la seva conversió en una empresa" que porta a la "impossibilitat de desenvolupar un pensament crític".  

"L'administració no vol afrontar el debat sobre la reforma de Bolonya i no ens fiem del model, que ha estat poc transparent i reitera la lògica del mercat en crisi", va assegurar Gassiot. Segons els professors, l'adaptació a Bolonya s'ha dut a terme "d'esquena" a la comunitat universitària.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut