Barcelona

Nou detinguts i un centenar de ferits lleus en la protesta a la delegació del govern

Entre els ferits atesos pel SEM, hi ha 23 agents del Mossos d'Esquadra

Actualitzat

Nou persones detingudes i cent persones ateses pels Serveis d'Emergències Mèdiques (SEM), és el balanç de les manifestacions a la delegació del govern espanyol a Barcelona i a les subdelegacions de Lleida i Tarragona.

De les nou persones detingudes pels Mossos d'Esquadra als voltants de la delegació del govern de Barcelona, quatre han quedat en llibertat després de declarar davant del jutge aquest dilluns, però hauran de comparèixer quinzenalment al jutjat.

A dos dels detinguts, se'ls atribueixen delictes de desordres públics i atemptat a agents de l'autoritat, mentre que, als altres dos, un delicte d'odi i d'atemptat a agents de l'autoritat.

Dels altres cinc detinguts que van quedar en llibertat el mateix diumenge pendents de declarar davant del jutge, dos que han comparegut aquest dilluns també han quedat en llibertat sense mesures cautelars.

Els advocats de dos dels detinguts han afirmat que els seus representats van patir lesions i "un cert tracte vexatori" per part dels Mossos d'Esquadra.

Cent ferits

Cent persones van ser ateses en els enfrontaments i les manifestacions que hi va haver a Catalunya, segons el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM). Del total, 92 persones van ser ateses a Barcelona -en tots els casos de caràcter lleu, excepte un menys greu i dels quals 23 eren agents dels Mossos d'Esquadra-, set a Lleida i un a Tarragona, també lleus.

 

 

 

 

L'Ajuntament  de Barcelona també ha fet balanç de les destrosses que hi va haver en el mobiliari urbà, sobretot en contenidors.

 

A la manifestació als voltants de la delegació del govern espanyol a Barcelona hi van haver càrregues policials entre els manifestants i els mossos que formaven el cordó de seguretat. Fins que a última hora de la nit va acabar amb batalla campal.

A carrer Roger de Llúria amb València.

 

Al carrer Pau Claris amb Mallorca.

 

 

 

 

 

En un primer moment, els Mossos van disparar salves d'advertència als manifestants.

 

Alguns manifestants van arrossegar contenidors d'escombraries, van llançar pots de pintura sobre les furgonetes policials, i es van tirar bengales de fum.

 

 

 

 

Els Mossos van tallar l'accés als carrers que envolten la delegació del govern espanyol a Barcelona. Per motius de seguretat, advertien les persones que intentessin anar més enllà del cordó de seguretat.

 

 

La tensió es va anar repetint a estones, moments en què es produïen les empentes que els mossos responien a cop de porra i trets de salves per dissuadir els manifestants. Els ànims es relaxaven, es mantenia una calma tensa i al cap d'una estona es tornaven a crispar quan alguns dels concentrats intentaven guanyar metres per acostar-se a l'edifici de la delegació del govern, segons explicava l'enviat de TV3 Víctor Prats.

Els manifestants es concentraven a les cruïlles dels carrers adjacents, on els Mossos impedien que ningú s'acostés a la seu del govern espanyol.

 

 

Els Mossos d' Esquadra ja van protegir divendres els carrers adjacents a la delegació del govern a Barcelona quan milers de persones van sortir al carrer contra els empresonaments dictats pel jutge Llarena.

També es van viure moments de tensió i fins i tot càrregues policials quan uns quants manifestants van intentar superar el cordó de seguretat. Els enfrontaments van causar 35 ferits, segons el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM).

 

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàRebel·lióGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut