Identifiquen un mosso fora de servei entre els manifestants de Barcelona

El Mossos d'Esquadra han obert una investigació interna

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació interna per aclarir les circumstàncies de la identificació d'un agent fora de servei que participava aquest diumenge en la concentració davant de la delegació del govern espanyol per protestar per la detenció de l'expresident Carles Puigdemont.

Segons fonts policials, de moment no se li ha obert cap expedient.

El mosso, que estava fora de servei, anava vestit de paisà i no incomplia cap norma del règim intern per participar en aquest tipus de convocatòries, ja que, quan estan fora de servei, els agents tenen dret de manifestació.

L'agent va ser identificat quan era davant del cordó policial que els antidisturbis dels Mossos van fer al perímetre de la delegació del govern espanyol a Catalunya.

La mobilització, convocada pels CDR, va aplegar més de mil persones, i es van viure moments de tensió arran dels enfrontaments entre els manifestants i els antiavalots.

Hi va haver càrregues policials i trets de salves a l'aire. Més tard es van moure contenidors, alguns dels quals van ser cremats al mig del carrer. La situació, al final, va ser una autèntica batalla campal.

Hi va haver un centenar de ferits. Els Mossos van fer nou detencions.

Es dona la circumstància que l'agent fora de servei estava entre les persones que hi havia a primera línia de la concentració, cara a cara amb els seus companys, que havien establert un perímetre de seguretat i bloquejaven el pas.

Després d'unes hores de tensió, els Mossos van aconseguir dispersar la majoria dels concentrats. Hi va haver moments de perill quan diverses furgonetes policials van circular a gran velocitat pels carrers de l'Eixample, amb el risc d'atropellament per als manifestants.

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonat
Anar al contingut