Belmonte celebra la medalla d'or en la final dels 200 papallona. (Foto: Reuters)
Belmonte celebra la medalla d'or en la final dels 200 papallona. (Foto: Reuters)
Natació

Mireia Belmonte tanca l'Europeu de Berlín amb sis medalles després de l'or als 200 papallona i el bronze als 400 lliures

Mireia Belmonte i Judith Ignacio han guanyat l'or i la plata en la final dels 200 metres papallona a l'Europeu de Berlín. Les dues nedadores catalanes han fet una cursa excepcional: han acabat primera i segona i han superat l'hongaresa Katinka Hosszu. Belmonte ha arrodonit la seva participació amb un bronze als 400 lliures, la seva sisena medalla en aquests campionats.

Actualitzat

Mireia Belmonte i Judith Ignacio han guanyat l'or i la plata en la final dels 200 metres papallona a l'Europeu de Berlín. Les dues nedadores catalanes han fet una cursa excepcional: han acabat primera i segona i han superat l'hongaresa Katinka Hosszu. Belmonte s'ha exhibit i ha sumat la cinquena medalla, la segona d'or, i a més ha batut el rècord dels campionats.

Belmonte ha aturat el crono en 2.04.79 per rebaixar el rècord dels campionats continentals que estava en poder de la polonesa Otylia Jedrzejczak, vigent des del 2002 amb un temps de 2.05.78 també establert a la capital alemanya. Judit Ignacio ha culminat l'històric doblet català a 1.87 segons de Belmonte i Hosszu ha acabat tercera a 2.49. Una altra hongaresa, Zsuzsanna Jakabos, ha tocat el mur de la piscina berlinesa en la quarta plaça a 3.24 de la campiona d'Europa.

Bronze als 400 lliures

Gairebé sense descans, Belmonte s'ha tornat a tirar a la piscina només 20 minuts després de proclamar-se campiona d'Europa dels 200 papallona per nedar la final dels 400 metres lliures. En un esforç titànic, la badalonina ha tancat la seva participació a Berlín amb una meritòria medalla de bronze, la sisena que suma en aquests campionats. Belmonte ha lluitat fins al final per la victòria però finalment s'ha vist superada per la britànica Jazz Carlin i l'holandesa Sharon Rowendaal. En aquesta final, la balear Melani Costa ha estat sisena.

 

Anar al contingut