Mil casos confirmats de Covid al dia a Catalunya: el risc de brot en gràfiques

Salut adverteix que, tot i haver estabilitzat els casos diaris, continua sent una estabilitat perillosa que es pot descontrolar en qualsevol moment

RedaccióActualitzat

Les dades de l'evolució de la Covid a Catalunya indiquen que la situació s'ha estabilitzat els últims dies, tot i que es manté amb un miler de casos confirmats al dia.

El control s'està aconseguint, sobretot, gràcies als cribratges, que permeten detectar casos que abans passaven per alt.

Tot i això, Salut avisa que es tracta d'una estabilitat perillosa, que en qualsevol moment es podria descontrolar si no hi estem atents. El risc de brot ha baixat del llindar dels 200 punts en què es va situar a principis de setmana.

 

Aquesta taxa es calcula, recordem-ho, tenint en compte la capacitat de reproducció de la malaltia i el nombre de persones infectades. Ara, ha baixat d'aquest llindar tot i que es manté en la franja vermella de risc alt. A l'abril, en ple pic, aquest índex va superar els 400.

Un comportament similar mostra l'evolució de casos diaris confirmats. Es mantenen al voltant del miler. Per Salut, es tracta d'una estabilitat perillosa que reclama el màxim t'atenció perquè en qualsevol moment es podria descontrolar.

 


Interactiu: Mapa de l'índex de risc de brot per municipi

Índex de propagació de brots per regions sanitàries

La situació ha millorat a la regió sanitària de Lleida i a l'Alt Pirineu i Aran.

 
 

La situació no millora tant a Barcelona i l'àrea metropolitana, on continuen les tres àrees per damunt dels 200 punts.

 

El Camp de Tarragona empitjora, sobretot per la situació a Reus i la ciutat de Tarragona.

 

A les Terres de l'Ebre la situació segueix sent de risc, però baixant cap als 100 punts.

 
ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut