Un portalliteres retira un llit d'una planta de l'Hospital de Bellvitge.
Les intervencions a l'Hospital de Bellvitge s'han vist afectades pel tancament de quiròfans a l'estiu.
L'Hospitalet de Llobregat

Metges de l'Hospital de Bellvitge s'ofereixen per operar gratis malalts càncer

Un grup de metges de l'Hospital de Bellvitge de l'Hospitalet s'ha ofert per operar gratis i fora del seu horari laboral malalts oncològics per reduir les llistes d'espera, segons ha confirmat el centre hospitalari. Cap dels sindicats representats a la junta de personal representa a aquest grup de metges, però denuncien que la llista d'espera d'operacions oncològiques s'ha allargat durant els últims mesos.

Actualitzat
El cirurgià Jaume Torres ha assegurat que el tancament d'una part dels quiròfans durant els mesos d'estiu, d'un 40%, "ha fet una bola" i la llista d'espera per a una intervenció s'ha "allargat".

Jaume Torres, en declaracions a RAC1 recollides per EFE, ha mantingut que "les retallades ja estan empitjorant la qualitat assistencial".

La direcció agraeïx les "disponibilitat"


De la seva banda, la direcció del centre ha "agraït molt" la disponibilitat dels professionals però ha recordat que el cost de les intervencions quirúrgiques "no és només les mans dels cirurgians sinó tota la resta de professionals, materials, fàrmacs i servei de suport".

Mitjançant un comunicat de premsa, la direcció assegura que "la llista d'espera quirúrgica oncològica es va recuperant després dels tancaments de l'estiu" i apunta que "l'hospital està progressivament incrementat el nombre de llits i quiròfans disponibles".
La direcció del centre sanitari manté que "la cirurgia oncològica és una de les principals prioritats clíniques".
Anar al contingut